NISSAN Türkiye Genel Müdürü Sinan ÖZKÖK, İstanbul Ekonomi Zirvesi Otomotiv ve Mobilite Çözümleri Paneli’nde konuştu. NISSAN’ın mobilite sonuçlarını dinleyicilerine anlatan Özkök, 2030 yılında her 10 otomobilden 3’ünün elektrikli olacağını söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin en önemli konusu yerli otomobil ve otomotiv sektörünün geleceği oldu. Zirve’nin Otomotiv ve Mobilite Çözümleri Paneli’nde konuşan Özkök, geleceğin otomobillerini anlattı.

Moderatörlüğünü Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Berrak KUTSOY’un yaptığı Mobilite Çözümleri Paneli’nde otomotiv sektörünün son gelişmeleri üzerine konuşuldu.

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ DEĞİŞİM

Özkök yaptığı konuşmasında gelecek 10 yılın geçtiğimiz 15 yıldan daha fazla değişikliğe gebe olacağını dile getirdi. Bahsi geçen değişim ve teknolojik dönüşümün baş döndürücü bir hız ile hayatlara gireceğini vurgulayan Özkök, 2030 yılında her 10 araçtan 3’ünün yerli olacağı öngörüsünü yaptı. Özkök son olarak “7 yıl içerisinde tüm dünyada internete bağlı olmayan araç kalmayacak.” açıklamasını yaptı. 

ÜZERİMİZE DÜŞEN HER GÖREVİ YAPACAĞIZ

Türk insanının teknoloji eğiliminin oldukça iyi olduğunu vurgulayan Özkök, elektrikli otomobillere Türk insanının çok kolay adapte olacağını söyledi. Özkök ayrıca, Türkiye’deki elektrikli araç pazarının çok yeni olduğunu ve rakamların henüz düşük olduğunu dile getirdi. Yakın gelecekte bu pazarın oldukça hızlı bir ivme ile büyüyeceğinin altını çizen Özkök, konu hakkında NISSAN olarak üzerlerine düşen her görevi yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Özkök son olarak, dünyanın en çok satan elektrikli araç modeli olan LEAF’ı da Türkiye’ye getireceklerinin duyurusunu yaptı.