Sinan Özkök, 2005 yılından bu yana NISSAN’ın Türkiye yapılanmasında sürdürdüğü Genel Müdür görevinin ardından 10 Haziran 2019 itibariyle şirketin Hindistan’daki şubesine Başkan olarak atandı. Özkök yeni görevi gereğince NISSAN Hindistan’da Datsun ve NISSAN markalarının tüm operasyonlarından sorumlu olacak.

Hindistan’ın Gurgaon adlı ilindeki NISSAN Motor India Private Ltd.’de göreve başlayacak olan Özkök, burada Datsun ve NISSAN’ın Ar-Ge, üretim, satış ve pazarlamayı da kapsayan tüm operasyonlarından sorumlu olacak. 

NISSAN Afrika, Ortadoğu ve Hindistan bölgesi Başkanı Peyman Kargar, Sinan Özkök’ün atanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada “Özkök’ün Hindistan’daki tüm çalışmalarımızı çok daha ileriye taşıyacağı kanaatindeyim ve bu durumdan çok mutluyum. Çok uzun yıllar boyunca sektörünün oldukça deneyimli bir ismi haline gelmiş olan Özkök, çalışmalarının katma değerini NISSAN Türkiye’deki çalışmalarıyla artırdığı pazar payı ile zaten kanıtlamış birisidir.” ifadelerini kullandı.

Özkök ise kendi atanmasıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada “Küresel arenanın otomotiv alanındaki en büyük ve dinamik pazarlarından birinde çalışacak olmaktan ötürü oldukça mutluyum. Bundan sonraki tüm çalışmalarımı markalarımızın Hindistan’daki gelişimi için gerçekleştireceğim.” dedi.