İSTANBUL (AA) - Nissan'ın Afrika, Orta Doğu, Hindistan Bölgesi yeni Başkanı ola Guillaume Cartier görevine başladı.

Konuyla ilgili olarak Nissan tarafından yapılan açıklamaya göre, Nissan, Guillaume Cartier’i Afrika, Orta Doğu, Hindistan Bölge Başkanı ve Global Datsun İş Birimi Başkanı sorumluluğuna getirdi.

Görevine resmen başlayan Cartier, bölgesel yönetim kuruluna liderlik edecek ve Nissan markası için tüm fonksiyonel liderlerle birlikte çalışarak iş stratejisi ve performans konularından sorumlu kişi olacak.

Cartier, Nissan'daki yeni görevine başlamadan önce Nissan'ın ittifak ortaklarından Mitsubishi Motors’da Genel Müdürlük görevi yapıyordu. Nissan bünyesine ilk olarak 1995 senesinde katılan Cartier, çalıştığı süre boyunca Nissan Avrupa Satış ve Pazarlama Başkan Yardımcılığı da dahil olmak üzere birçok üst düzey pozisyonda yer aldı.

25 seneyi aşkın süredir Mitsubishi ve Nissan'da hem bölgesel hem global pek çok operasyonu yöneten Cartier, satış ve pazarlama konusunda engin bir deneyimle görevine başlıyor.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Nissan'ın global Üst Yöneticisi (CEO) Ashwini Gupta, Cartier’i yeniden Nissan çatısı altında görmekten ötürü mutlu olduğunu söyleyerek “Afrika, Orta Doğu ve Hindistan bölgesi, uzun dönemli büyüme stratejimiz ve pazar payı hedeflerimiz olan önemli bir bölge. Cartier’in 25 yıllık Nissan ve Mitsubishi deneyimi, büyüyen ve gelişen müşteri kitlemizin ihtiyaçlarına yanıt verme konusunda hayati önem taşıyacak.” şeklinde konuştu.

Guillaume Cartier ise yeni sorumluluğuna ilişkin şöyle konuştu:

“Afrika, Orta Doğu ve Hindistan bölgesi başkanlığını üstlenmekten memnuniyet duyuyorum ve bu pazarlardaki varlığımızı büyütmeye devam etmek için bölgesel liderlerimizle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum. Ürünler, hizmetler ve sanayimizin ayak izi konusunda güçlü bir konumdayız. Özellikle Nissan Intelligent Mobility (NIM) vizyonumuz ile bölgedeki mobilite çözümlerine yenilikçi bir yaklaşım getirmek konusunda da avantajlı bir noktadayız. Yeni görevim, dünyamızda daha önce görülmemiş bir değişim dönemine denk geldi. Hem otomotiv sektörü hem de diğer sektörler için zor zamanlardan geçtiğimizin farkındayız. Bu dönemlerde, global bir şirket olarak önemli olan alanlara odaklanmalı, insanların yaşamlarını zenginleştirerek müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımızın sağlığını güvence altına almalıyız.”

Üç senedir sürdürdüğü görevi Cartier’e devreden Peyman Kargar ise stratejik kurumsal bir rol üstlenerek Nissan'da çalışmaya devam ediyor..