Araştırma sonuçları, BT dış kaynak ve hizmet pazarının en hızlı büyüyen segmenti olarak öne çıkan Yönetilen Hizmetler’in Türkiye’de benimsendiğini ve 1-3 yıl içinde tercih edilme oranının artacağını gösterdi. Yönetilen hizmet sağlayıcıları, şirketlerin yarısından fazlası tarafından, saha hizmetleri ve güvenlik yönetimi konularında tercih ediliyor. Ankete katılanların üç yıl içinde almayı planladığı hizmetlerin başında BT Operasyonları, Felaket Kurtarma Merkezi ve İş Sürekliliği Hizmetleri Yönetimi, Veri Merkezi Yönetimi geliyor.

TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ VERİ MERKEZİ

NGN, Türkiye’nin en gelişmiş veri merkezi Star of Bosphorus ile geleceğin teknolojisi bulut bilişime öncülük ediyor. NGN İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Müfit Süer, Star of Bosphorus ile bulut ve yönetilen hizmet çözümleri ile kurumlara yüksek performans, maliyet avantajı gibi katma değerler yarattıklarını, günlük operasyonların sorumluluğunu müşterileri adına üstlendiklerini belirterek şunları söyledi: “Kesintisiz erişim, eşsiz tesis yapısı, rakipsiz teknolojisi ve uluslararası sertifikasyonlarıyla Türkiye’nin en gelişmiş veri merkezi olan Star of Bosphorus; 16 MW toplam gücü ile 5 bin metrekare beyaz alanda 2 binin üzerinde standart kabinetin işletimini Tier III Tasarım ve tesis standartlarında gerçekleştiriyor. Türkiye’de ilk ve dünyada sayılı, deprem riskini azaltmaya yönelik tasarlanmış yapısal sismik izolasyonu ile fark yaratan Star of Bosphorus ile müşterilerimize operatör bağımsız yapı sayesinde, istenilen operatörden hizmet alabilme esnekliği sunuyoruz.”

NGN’in bulut hizmetleri ile birlikte sağlanan avantajlardan bazıları şöyle sıralanıyor: BT alt yapı harcamaları CAPEX’ten OPEX’e taşınıyor, lisans ücretlerinin düşürülmesi ile BT maliyetleri optimize ediliyor. NGN Bulut Self-Servis Paneli üzerinde kolayca yeni bulut servisleri aktif edilebiliyor. “Kullandığın kadar öde” hizmeti ile fatura hizmeti alınabiliyor, donanım teslimatı ve arızaları ile oluşan proje teslim gecikmeleri önleniyor, güvenlik servisleri sayesinde veriler güvence altına alınıyor.

ŞİRKETLERE BÜYÜK AVANTAJLAR SAĞLIYOR

Şirketler için bulut bilişim özellikle sermaye altyapısının azaltılması, hızlı kaynak erişimi sağlaması, verimliliğin artması, yüksek performans, lisanslama maliyetlerinin düşmesi ve yönetilen hizmetlerin güvenle ve ekonomik olarak gerçekleştirilmesi gibi çok önemli faydalar sağlıyor.