Dünyanın en büyük beş oyun firmasından biri olan Netmarble, Asya’nın en hızlı büyüyen oyun şirketlerinden biri. Türkiye’den de oyunları oldukça fazla tanınan ve oynanan şirketten üst düzey atama gerçekleşti. Buna göre Netmarble’ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Genel Müdürlüğü görevine 2017’nin Kasım ayından bu yana Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Aras Şenyüz getirildi.

Atamayla ilgili açıklama yapan Şenyüz, Türkiye’de hızla gelişen dijital oyun ve espor alanlarında daha çok çalışacaklarının altını çizdi. Türkiye’nin dijital oyun sektöründe büyük potansiyeli olduğunu söyleyen Şenyüz, Türkiye’yi bu alanlarda söz sahibi bir ülke yapmak adına tüm paydaşları, sponsor şirketleri, espor kulüpleri, oyuncuları ve oyun geliştirici şirketlerle daha çok çalışacaklarının altını çizdi. Üretecekleri yeni projeler ile  Netmarble’ı Türkiye ve Orta Doğu’nun bir numaralı dijital oyun firması yaptıklarını vurgulayan Şenyüz, bundan sonraki amaçlarının yeni yatırım projeleri ile Türkiye’den çıkacak bir sonraki büyük oyun yatırımını bulmak olduğunu sözlerine ekledi. 

ARAS ŞENYÜZ KİMDİR?

Koç Üniversitesi’nin İşletme Fakültesi’nden mezun olan Aras Şenyüz, profesyonel çalışma hayatına L'Oréal’de Marka Müdürü olarak başladı. Şenyüz daha sonra sırasıyla, Unilever Marka Müdürü, De'Longhi’de Satış ve Pazarlama Müdürü ve Vodafone Pazarlama Direktörü olarak çalışma hayatını sürdürdü. İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerini bilen Şenyüz, 2013 yılından bu yana Netmarble bünyesinde görevlerini sürdürmekteydi. Mobil Dijital Pazarlama departmanında Netmarble bünyesinde çalışmaya başlayan Şenyüz, Paramanya mobil oyun lansmanı ile Avrupa ve Türkiye’de birçok ödüle layık görüldü. Aldığı ödüllerin ardından mobil pazarlama konularında sektörel eğitimler vermeye başlayan Şenyüz ayrıca, özellikle son üç senedir Wolfteam ve Paramanya gibi oyunlar için gerçekleştirilen turnuvalarla Türkiye’de esporun gelişmesine katkı sağlayan isim oldu. Dijital Pazarlama departmanında birçok çeşitli üst düzey yöneticilik pozisyonunda çalışan Aras Şenyüz, 2017’den bu yana Netmarble’ın Genel Müdür Yardımcılığı’nı yürütüyordu. Şenyüz, gerçekleşen atama ile Netmarble’ın yeni Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) Genel Müdürü oldu.