Nestlé Türkiye çatısı altında 20 senelik deneyimi ile Nestlé Türkiye Sütlü İçecekler İş Birimi Genel Müdürlüğü görevini icra eden Buse Aksu Özgen, kariyerini Nestlé Genel Merkezde Sütlü İçecekler Stratejik İş Birimi Strateji Geliştirme Müdürü olarak sürdürecek. Nestlé Türkiye’nin ilham veren kadın liderleri arasında yer alan Özgen, Nisan ayı itibarı ile sütlü içecekler iş birimi için küresel stratejilerin belirlenmesine ve süreçlerinin yönetimine katkıda bulunacak. Ayrıca yeni fırsatlar ve iş modelleri geliştirmekten de sorumlu olacak. 

Kariyerine başladığı Nestlé Türkiye’de çok çeşitli kategori ve fonksiyonda görev aldığını belirten Buse Aksu Özgen görev değişimi ile ilgili olaral “İş dünyasına 20 yıl önce Nestlé Türkiye’nin gençlere kapılarını açtığı bir kariyer geliştirme programı ile adım attım. Bugüne kadar şirketin hemen her kategorisinde ve pek çok ticari fonksiyonunda tecrübe edinme fırsatı yakaladım. 2018 yılından bu yana ise Sütlü İçecekler İş Birimi Genel Müdürü olarak ekibimle beraber heyecan verici işlere imza attık. Yeni görevimi çok daha büyük bir sorumlulukla ancak aynı heyecan ve enerjiyle İsviçre’den sürdüreceğim. Bugüne kadar bana destek olan tüm Nestlé Türkiye Ailesine ve ekibime teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

BUSE AKSU ÖZGEN HAKKINDA

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü 2002 senesinden bitiridikten sonra Yönetici Yetiştirme Programı kapsamında Nestlé Türkiye ailesine katılan Özgen, satış fonksiyonunda geçirdiği 3 yıldan sonra, 2005 yılında Çikolata ve Şekerleme İş Birimi’nde pazarlama ekibine dahil olarak marka ve pazarlama müdürü olarak görev yaptı. 2010’de Nestlé’nin İsviçre’deki genel merkezi Vevey’de  gerçekleştirilen önemli bir inovasyon projesini başarıyla tamamladı. 2012 senesinde Pazar Araştırmaları ve Dijital Pazarlama Müdürlüğünü, 2018’e kadar ise Nescafé Dolce Gusto Kahve Sistemleri İş Birimi’ni başarıyla idare etti. 

ALBAYRAK GRUBU'NDA ÜST DÜZEY ATAMA ALBAYRAK GRUBU'NDA ÜST DÜZEY ATAMA

2018 yılında Nestlé Türkiye Sütlü İçecekler İş Birimi Genel Müdürlüğüne atandı ve bu görevinde Nestlé'nin, gezegeni korumak amacıyla verdiği küresel taahhütleri doğrultusunda önemli projeleri faaliyete geçirdi. 

2019 senesinde Laktozsuz ve Şeker İlavesiz Nesquik Sütlerin tüketiciyle buluşturulması, Nesquik Süt ambalajlarındaki plastik pipetlerin kağıt pipetler ile değiştirilmesi ve 2020’de Nescafé Xpress soğuk kahve portföyünün yenilenerek, üretiminin Türkiye’ye taşınması gibi önemli insiyatiflere liderlik etti.