MÜSİAD Ankara’daki ziyaret, TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım önderliğinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu buluşmada dış ticaretteki sorunlar masaya yatırıldı. MÜSİAD Ankara’yla iletişimin büyük önem taşıdığının altını çizen Yıldırım, “TÜGİAD, 880 üye, 4 şube ve 18 milyar dolarlık ihracatla Türkiye’nin ekonomisine yön veren bir dernektir.” açıklamasında bulundu. Ankara’daki sorunlara çözüm aranan buluşmada, direkt uçuşlardan fuar alanına ve stadyuma kadar Ankara’da yıllardır çözülmeyi beklenen sorunlara karşı çözüm önerileri sunuldu. Yıldırım konuya ilişkin “Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber çözüm odaklı operasyonlar gerçekleştirilmeli.” dedi.

GAYRİMENKULDE BAŞARI

Sorunların yanı sıra başarılı gidişin de sürdürülebilir olması yönünde görüşmelerin olduğu ziyarette MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Ankara’daki gayrimenkul satışlarının başarısına değindi ve ekledi “Ankara’da yükselişe geçen gayrimenkul satışlarıyla ilgili gerekli tanıtım çalışmaları ivedilikle gerçekleşmeli.”

"İTO ÖNEMİNİ ANLADI"

Erdal, Ankara’da gerçekleştirilmesi gereken gayrimenkul satış tanıtımları konusunda iş adamlarına büyük iş düştüğünü kaydetti. Ticaretin önemine de vurgu yapan Erdal, İstanbul Ticaret Odası’nın konuya ilişkin dış ticaret birimi oluşturduğunu hatırlattı. 

AFRİKA PAZARINDAKİ ÖNEM

Erdal, bir dönem Ankara’nın ihracat konusunda Gaziantep’in gerisine düştüğünü hatırlattı. Değişen dünya ticaret dengeleri özelinde konuşan Erdal, üretilen ürünün pazarlanması konusundaki sıkıntılara değindi ve bu sorunları aşmak için Afrika Pazarı’na yönelmenin olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi. Türkiye’nin bir ticaret savaşının tam ortasında olduğunun altını çizen Erdal, “Afrika Pazarı’na gereken önem derhal verilmeli.” dedi. Erdal, yabancı yatırımcıların Public Private Partnership (PPP) Fonu ile devlet tarafından desteklendiğini, Türkiye’de de böyle bir modelin Türk yatırımcılar için önemli olduğunu söyledi.