Yenilikçi çalışmalarıyla gıda sektörünün öncü firmalarından biri haline gelen Muratbey, yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor.  “Okuyan Çocuklar, Güçlü Yarınlar” adlı projeleri kapsamında kitap toplama kampanyası başlatan firma, kitaba ihtiyaç duyan tüm çocuklara ulaşmak için çalışıyor.

Süt ve süt ürünleri alanında 1965 yılından beri çalışmalarını hız kesmeden yürüten ve ürün kalitesiyle öne çıkan Muratbey, kurum içi gönüllülük çalışmaları kapsamında Muratbey ile Okuyan Çocuklar, Güçlü Yarınlar” projesini devreye aldı. Proje gereğince kitaplar toplanacak ve ihtiyacı olan çocuklara ulaştırılacaktı. Toplanan ilk kitaplar Şanlıurfa’daki üç farklı okulun yanı sıra Ankara, Manisa ve Samsun’da birer okula bağışlandı. Proje kapsamında toplanan ilk kitaplar böylelikle altı farklı okulda yüzlerce öğrencinin eğitimine destek oldu.

Muratbey’in gönüllülük projesi kapsamında değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Naci Erol, böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Erol, ilk parti kitapların ulaştırıldığı altı farklı okula kitapların yanı sıra mangala oyununu da hediye ettiklerini belirtti. “Okuyan Çocuklar, Güçlü Yarınlar” projeleriyle Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini belirten Erol son olarak, projelerine katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.