Motekno Genel Müdürü Ömer Kurşuncu, Avrupa’nın alanında lider markalarını temsil ettiklerini vurgulayarak, "Amacımız Türkiye’nin iyi üretim yapmasını sağlamak. Yatırım eğer iyi bir şekilde planlanırsa para kaybı değildir" dedi.


Geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yapan Ömer Kurşuncu; ‘’Bir senelik süre zarfında 3.20’den ithalat yaparken 4.20’den ithalat yapmaya başladık. Bu yüzde 30’luk artışı ürünlerimizde dengeleyebilmek çok kolay olmuyor. Piyasa bizi çok zorladı. 2017 yılı daha iyi geldi; iş hacmimiz daha çok arttı ve hareketlendi. O yüzden memnunuz ve hedeflerimize ulaştığımızı söyleyebiliriz.’’ dedi.

Genel olarak sektörün ihtiyacının en iyi işçiliği en ucuza mal etmek olduğunu, artık dünyanın geldiği noktada bazı yatırımları yapmadan üretim kalitesine erişilmediğini, bununla birlikte kaliteli ürün için de yatırım yapmak gerektiğini ifade eden Kurşunlu, ‘’Amacımız kaliteli ürünleri ülkemize kazandırıp Türkiye’nin iyi üretim yapmasını sağlamak. Yatırım eğer iyi bir şekilde planlanırsa para kaybı değildir. Biz de bu planlamada elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz.’’