Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurul seçiminin yapıldığı toplantıda yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak Weltew Home Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı atandı. MOSDER’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine ise Mondi Mobilya’dan Bilal Uyanık atandı.
Toplantıda gerçekleştirilen seçim sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Balcı, “Mobilya sektörünün sorunlarına karşı çözüm önerilerimizle yola çıktık.” dedi. Balcı, MOSDER olarak Türk mobilya sektörünün global arenada hak ettiği değer görmesi adına var güçleriyle çalışacaklarının ve daha üst düzeye çıkartacaklarının sözünü verdi.
SEKTÖRÜ BÜYÜTECEĞİZ
MOSDER’in 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Mustafa Balcı, yeni görevinin ardından yaptığı açıklamada “Mobilya sektörünü büyüteceğiz.” dedi. Balcı, mobilya sektörünün çatı kuruluşu olan MOSDER’in, 15 senedir pek çok sayıda başarılı projeye imza attığını ve Türkiye ekonomisinin lokomotif gücü olan mobilya sektörüne hak ettiği değeri vererek en üst seviyeye taşımak ve dünya çapında bir marka haline getirmek adına faaliyetlerini çeşitlendireceklerini söyledi.