1981 senesinde dünyaya gelen Mustafa Toprakçeken, çocukluk dönemini Karabük’te geçirdi. Fotoğrafçı olan babasının izinden giderek çocukluk ve ergenlik döneminde fotoğraf sanatına ilgi duymaya başlasa da 1999 senesinde Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne girdi. Mezuniyetinden sonra yine Sakarya Üniversitesi’nde MBA yaptı. Yüksek lisansının ardından Ata Çelik’te işe başlayan Toprakçeken, 4 sene boyunca fabrika müdürü olarak görev aldı. 

2009 senesinde kendi markasını yaratmak için kollarını sıvayan Mustafa Toprakçeken, ortağı Murat Özcan ile Mono Steel firmasını kurarak bir hayali inşa etmeye başladı. Kısa süre içerisinde; Ford Otosan Boya Üretim Tesisi, Toyota Üretim Tesisi, Hyundai Boyahane, TOKİ Samsun Stadyumu, Rixos Tema Park gibi Türkiye’deki bir çok projede yer alan Mono Steel, daha sonra rotasını Avrupa ve Afrika’ya çevirdi. 3 sene içerisinde de dünyaca ünlü projelerde yer alan dünyaca ünlü bir marka olarak ismini dünyaya duyurdu. Yurt dışında yaptığı yatırımların yanı sıra 2019 senesinde, 35 senelik geçmişiyle Almanya’nın Stuttgart bölgesinde yer alan ve sektörün lider firmalarından olan Villing Tech ile T-Steel GMBH firmasını kurarak ortak olan Mono Steel, Türkiye ve yurt dışında sağladığı istihdamla da ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor.

Evli, 2 evlat sahibi olan Mustafa Toprakçeken’in kurucu ortağı ve CEO’su olduğu Mono Steel, Sakarya ve Stuttgard’taki üretim tesislerinden, Amerika’dan Avusturalya’ya kadar 5 kıtaya üretim gerçekleştiriyor. Grand Paris Express, Gotthard Base Tüneli, Seattle Ship Canal Water Quality Projesi, Snow 2.0, Lozan Tüneli, Münih Metrosu gibi dünyaca ünlü projeler markanın başarılarından yalnızca bir kaçı. Bu başarının en büyük mimarlarından biri de Mustafa Toprakçeken. Azmi, çalışma temposu, motivasyonu ve en önemlisi de müşterilerine kaliteli ve nitelikli işçilik vaadini hakkıyla teslim eden bir markanın CEO’su olması, onu yeni işlerin ve hayallerin peşinden gitmesini engellemiyor. 

NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA