Mondelēz International ABD’nin Orta Batı eyaletlerinden birisi olan Illinois’in Şikago kentinde Ekim 2012 yılında kurulduğundan beri yüksek başarılarıyla sektörünün önde gelen ismi haline geldi. Şeker, sakız, ikramlık ve hediyelik kategorilerinde hizmet veren markanın Türkiye’de de bir üretim tesisi bulunuyor. First, Kent, Bonibon Jelibon, Falım ve Olips gibi oldukça yaygın ve bilinen markaları bünyesinde barındıran ve Türkiye’de yer alan Gebze üretim tesislerinde 1.150 kişiyi istihdam eden firma, burada ürettiği ürünleri 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor.

Çikolata ve bisküvi alanlarında da Milka, Oreo ve Toblerone markalarıyla Türkiye pazarında varlığını sağlam bir şekilde sürdüren Mondelēz International’ın Türkiye’deki birimine yeni bir isim dahil oldu. Buna göre, Asaf Kaan Günhan’ın Mondelēz International Türkiye’nin yeni Çikolata & Bisküvi Kategori Planlama ve Aktivasyon Müdürü oldu. Günhan, yeni görevi gereğince markanın iş geliştirme ve kategori satış işleyişlerinden sorumlu olacak.

ASAF KAAN GÜNHAN KİMDİR?

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Asaf Kaan Günhan, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi’nin MBA diplomasına da sahiptir. Profesyonel çalışma hayatına 2004 senesinde Yönetici olarak ANP Tarım’da başlayan Günhan, 2007’den itibaren Coca-Cola İçecek’te birçok farklı üst düzey görevde bulunmuştur. En son Coca-Cola Company’de Doğadan Ticari Pazarlama Müdürü olarak görev alan Günhan yeni görevi neticesinde Mondelēz International Türkiye’nin yeni Çikolata & Bisküvi Kategori Planlama ve Aktivasyon Müdürü pozisyonuna geldi.