Kvasov; “Global piyasalarda demir çelik sektöründe oluşan sınırlayıcı politikalara rağmen MMK Metalurji olarak 2018 yılında hem genel rakamlarımızı hem de ihracat rakamlarımızı yukarı taşımaya devam edeceğiz. 2018 hedeflerimizi gerçekleştirebilecek güçlü bir aileye sahip olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Demir çelik sektörünün önemli şirketleri arasında yer alan MMK Metalurji, 2017 yılında gerçekleştirdiği büyüme grafiğiyle İSO 500 listesinde 12 sıra yükselme başarısı gösterdi. Hatay-Dörtyol ve Kocaeli-Dilovası’nda yer alan tesisleriyle faaliyet gösteren MMK Metalurji 2017 yılında cirosunu yüzde 60 artırdı. Yaklaşık 2,5 milyar TL ciroyla İSO 500 listesinde 58. sıradan 46. sıraya yükselen şirket, Hatay’da faaliyet gösteren en yüksek ciroya sahip ilk 3 şirket arasında yer aldı.


İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 50 yılı aşkın süredir her yıl belirlediği ve Türkiye ekonomisinin en değerli verileri arasında gösterilen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının 2017 rakamları açıklandı. Listede 46. sırada yer alarak 2016 yılına göre 12 basamak yukarı tırmanan MMK Metalurji, yaklaşık 2,5 milyar TL ciroya ulaşarak demir çelik sektörünün en büyük oyuncuları arasına olmaya devam ediyor. Dünya’nın en büyük çelik üreticileri arasında yer alan Rus MMK Grubu’nun 2007 yılında Türkiye’ye yatırım kararının ardından kurulan MMK Metalurji, 2010 yılından itibaren faaliyete başlayan üretim tesisleriyle ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyor.
2017 yılında gösterilen başarılı performansla ilgili değerlendirmelerde bulunan MMK Metalurji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Denis Kvasov; “Üretime başladıktan 7 yıl sonra Türkiye’nin en büyük 50 sanayi kuruluşunun arasına girmemiz bizleri gururlandırdı. 2017 yılında ciromuzu yüzde 60 artırma başarısı göstermemizin yanı sıra ihracat rakamlarımızı ise bir önceki yıla oranla 3 kat artırdığımızın altını çizmek istiyorum. Global piyasalarda demir çelik sektöründe oluşan sınırlayıcı politikalara rağmen MMK Metalurji olarak 2018 yılında hem genel rakamlarımızı hem de ihracat rakamlarımızı yukarı taşımaya devam edeceğiz. Faaliyete başladığımız 7 yılda geldiğimiz noktayı göz önünde bulundurursak 2018 hedeflerimizi gerçekleştirebilecek güçlü bir aileye sahip olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
  
MMK METALURJİ 
Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden ve Rusya çelik sektörünün lideri olan MMK Group’un 2007 yılında Türkiye’ye yatırım yapma kararıyla faaliyete başlayan MMK Metalurji, Hatay-Dörtyol ve Kocaeli-Dilovası bölgelerindeki tesislerinde hizmet vermektedir. 2,3 milyar ABD doları yatırımla Türkiye’de bugüne kadar özel sektör tarafından sıfırdan kurulan en büyük sanayi kuruluşu olma özelliği taşıyan MMK Metalurji, yıllık 2,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesiyle sektöründe Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında faaliyetlerini sürdürmektedir.