25 seneyi aşkın süredir kurumsal yazılım çözümleri alanında faaliyetlerini devam ettiren deneyimli yönetici Elif Acar Özgüner, Microsoft Türkiye bünyesinde Kurumsal Satış ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Teknoloji Deneyim Merkezi Direktörü olarak görevlendirildi.

NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA

İş yaşamına yazılım çözümleri sunan global firmalarda satış ve iş geliştirme rollerinde görev alan Özgüner, 2007 senesinden beri Microsoft Türkiye çatısı altında görev yapıyor. Bu süre zarfında kurumsal satış ve iş ortakları ile çözüm satışı konularında birçok farklı pozisyonda görev alan Elif Acar Özgüner, sektörel iş ihtiyaçlarının teknolojiyle karşılanması ve kurumların iş yapış şekillerini değiştirecek projelerin geliştirilmesi gibi konularda tecrübeli bir isim olarak biliniyor. 

Özgüner, yeni pozisyonunda bağlı kuruluşlar için Azure Altyapı, Data, AI ve Uygulama Servisleri, Microsoft365 Dijital İşyeri ve Verimlilik Çözümleri, Azure ve Microsoft 365 Güvenlik çözümleri, Dynamic365 İş Çözümleri, Kurumsal Destek Hizmetleri çözüm alanları ile stratejik dijital dönüşüm çözümleri üretmeye devam edeceği gibi, Türkiye’deki şirketleri geleceğe hazırlamak ve yerli yazılımları dünyaya tanıtmak amacıyla hayata geçirilen bir teknoloji merkezi olan Microsoft Teknoloji Merkezi’nin de Direktörlüğü görevini icra edecek.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Özgüner, Temmuz 2020 tarihinden beri Microsoft Türkiye bünyesinde Danışmanlık Hizmetleri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyordu. Elif Acar Özgüner, teknoloji sektöründeki görevinin dışında, 2016 senesinde İnsan Kaynakları bölümü ile iş birliği içinde çok sayıda Çalışan Bağlılığı projesine de liderlik yaparak Microsoft Türkiye’nin MEA Bölgesi içinde örnek ülke olarak gösterilmesine katkı sağladı. Teknoloji sektöründe kadın çalışan sayısının arttırılması konusundaki çalışmaları ile , Microsoft Türkiye bünyesinde Çeşitlilik ve Kapsayıcılık liderliği görevini de icra etmektedir.