İSTANBUL (AA) - Michelin Türkiye'nin yeni Genel Müdürü Thibault Dornon oldu.

Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre, Michelin’in  yeni Türkiye Genel Müdürü Thibault Dornon oldu. Eğitim hayatından sonra Fransız hükümeti adına mali bilirkişi olarak görev alan ve Lafarge’da çeşitli pozisyonlarda çalışan Dornon, bundan böyle tüm deneyim ve tecrübelerini Türkiye pazarında kullanacak.

2001-2005 seneleri arasında ENS Paris’te çağdaş tarih bölümünü yüksek derece ile bitiren Dornon, 2001-2003 seneleri arasında kamu politikalarında uzmanlık derecesine sahip oldu. Dornon, 2003-2004 tarihlerinde Cambridge Üniversitesi’nde tarih alanında yüksek lisansını tamamladı.

Fransa Dış Ticaret Bakanlığı özel bürosunda çalışma yaşamına atılan ve eğitimi sürecinde Fransız Elçiliğinde de görev alan Dornon, kamu ilişkileri konusunda Lafarge Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlandi. Sonrasında LafargeHolcim’de Doğu ve Güney Afrika ile Hindistan’dan Sorumlu Bölge Müdür yardımcılığı görevini yürüten Dornon, kamu politikaları, konuşma yazarı ve halkla ilişkiler alanlarında kapsamlı bir tecrübeye sahip.

Çağdaş Fransız, İngiliz ve Amerikan edebiyatlarının yanı sıra tarihe de meraklı olan Dornon, evli ve iki çocuk babası.