ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın yerine Başkan Yardımcısı Murat Uysal getirildi. Atamayla ilgili  Cumhurbaşkan'nın Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara utyarınca, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35'inci maddesive 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci maddesi uyarınca Murat Çetinkaya görevden alındı. Bu suretle boşalan TCMB Başkanlığına, kurumda Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Murat Uysal getirildi.

Atama sonrası TCMB tarafından yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanlığına atanan Uysal'ın, 9 Haziran 2016 tarihinden bugüne kurumda Başkan Yardımcılığı yaptığı belirtildi.

Murat Uysal Kimdir?

1971 senesinde İstanbul'da dünyaya gelen  Uysal, Galatasaray Lisesininden sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi (İngilizce) İktisat Bölümünü bitirdi. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık ana bilim dalında yüksek lisans eğitimi gören Uysal, bu dönemde "Enflasyon Hedeflemesi, Dünyada ve Türkiye'deki Uygulamaları" konulu yüksek lisansını bitirdi.

1998 senesinde meslek hayatına bankacılık sektörüyle adım atan Uysal, Döviz ve Para Piyasaları ile Menkul Kıymetlerden Sorumlu Uzman ve Yöneticilik görevlerini yürüttü. Türkiye Halk Bankasında Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanı olarak 2007-2011 tarihleri arasında görev alan Uysal, Kasım 2011-Haziran 2016 döneminde ise Halk Bankasında hazine yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi.

Eş zamanlı olarak  2008-2010 senelerinde Halk Yatırım AŞ Denetim Kurulu Üyesi, 2011 yılında Halk Portföy AŞ Yönetim Kurulu Üyesi, 2012-2014 senelerinde ise Halk Portföy AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı, Nisan 2015-Nisan 2016 döneminde Halk Leasing Finansal Kiralama AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olan Uysal, Mart 2015-Haziran 2016 tarihleri arasında ise Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Uysal, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.