Mastaş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fikri Ünal, ısıtma sektöründe enerji verimliliği, güvenlik ve tüketici memnuniyetini hedeflediklerinin altını çizerek, üretim kapasitelerinde bir yıl içinde yüzde 50 artış hedeflediklerini açıkladı.

Mastaş ve Vigo markalarıyla ısıtma sektöründe enerji verimliliği, güvenlik ve tüketici memnuniyetini hedeflediklerinin altını çizen Ünal, Vigo'da dijital ve manuel konvektör, havlu ısıtıcı, fanlı ısıtıcı, iki farklı ayak ısıtıcısı ve yağlı panel olmak üzere 7 modele ulaştıklarını ve üretimin yüzde 20'sini ihraç ettiklerini söyledi.

Ünal açılamalarına şu ifadelerle devam etti. "Üretim kapasitemizde bir yıl içinde yüzde 50 artış hedefliyoruz. Mastaş olarak Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde 13 bin metrekare kapalı alanda 250 personelle faaliyet gösteriyoruz.

Toplam üretimin yüzde 50'sini üç farklı kıtada 20 ülkeye ihraç ediyoruz. Uzaktan kumandalı ve fanlı bir ısıtıcı ürettik. Hızlı ısıtma, yüksek güvenlik özellikleri, programlama imkânı ve oda sıcaklığını sabitleme imkânı da sunan son derece konforlu bir cihaz.

Bu akıllı ve hızlı ısıtan fanlı ısıtıcı ile kapalı mekanların yanında cam balkonlarda da hızlı ve sağlıklı ısınma mümkün hale geliyor.’’ Radyatörde, panel radyatör ve havlu radyatör üretimleri olduğunu söyleyen Ünal, bu alanda özellikle imalata yönelik iyileştirmelere odaklandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Üç yıllık projelere başladık. İlk safhasını tamamlamak üzereyiz. Hedefimize ulaştığımızda çalışan açısından konforlu ve güvenli, firma açısından da maliyetlerin daha düşük olduğu üretim imkanı yakalayacağız. Tahmini yüzde 20 oranında iyileştirme öngörüyoruz."