Avrupa’nın önde gelen elektronik perakendecisi MediaMarkt’ın Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Doğu Bölgesi Operasyon Başkanı” oldu ve küresel Grup İcra Kurulu üyeliğine atandı. MediaMarkt Türkiye’nin dışında Yunanistan İcra Kurulu Başkanlığına da getirilen Gökyıldırım, ayrıca İsveç’ten de sorumlu olacak.

Gökyıldırım, halihazırda MediaMarkt’ın Türkiye İcra Kurulu Başkanıyken 2015’ten bu yana sürdürdüğü Grup İcra Kurulu Üyeliğinde de Türkiye’yi son üç yıldır grubun en hızlı büyüyen ülkesi haline getirdi. Ayrıca Doğu Bölgesi Operasyon Başkanlığı görevi doğrultusunda İsveç de Gökyıldırım’a bağlandı.

Yenal Gökyıldırım Kimdir?

Yenal Gökyıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği mezunudur. Mezun olduğu yıl mezun olduğu okuldan MBA derecesi alan Gökyıldırım, 20 seneden fazladır birçok uluslararası şirkette üst düzey görevlerde çalıştı. 14 yıl boyunca Philips Elektronik’te de birçok üst düzey görevlerde çalışan Gökyıldız, 7 sene önce Türkiye’ye dönerek Doğan Online’ın CEO’su oldu. Sonrasında LC Waikiki’de Mağazacılık Genel Müdürlüğü görevi yapan Gökyıldırım, 2015 senesinden beri MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktaydı.