İlk olarak Ankara’da hayata geçen “Temassız Mastercard Toplu Taşıma” uygulaması sayesinde vatandaşlar toplu taşımalarda kredi kartlarını kullanabilecek.

Akıllı şehirler kapsamında Mastercard’ın geliştirdiği “Temassız Mastercard Toplu Taşıma” uygulaması Ankara’da hayata geçti. Toplu taşımalarda kredi kartı kullanımı St. Petersburg, Londra ve Şikago gibi metropollerde yaygın olarak kullanılıyor. Mastercard’ın geliştirdiği bu uygulama aynı zamanda güvenlik altyapısıyla da dikkat çekiyor ve kullanıcılarının bilgilerini koruyor.

Büyük şehirlerin en büyük sorunlarından biri olan hızlı yaşam, en çok toplu taşıma kullanımında vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Günlük koşuşturmalar sırasında toplu taşıma kartına para yükleyemeyen vatandaşlar bozuk para veya bilet alımı gibi durumlarla uğraşmadan Mastercard ile validatöre ödeme yapabilecekler. Şehir yaşantısının hızına ayak uydurabilmek adına vatandaşların zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak uygulama, Türkiye’de ilk olarak Ankara’da kullanılmaya başlandı.

HEDEF; AKILLI ŞEHİRLERİN SAYISINI ARTTIRMAK

Uygulamanın tanıtımı Ankara Büyükşehir Belediye Binası’nda 19 Aralık günü gerçekleştirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan,
hedeflerinin, Türkiye’deki akıllı şehirlerin sayısını arttırmak olduğunu belirtti. Nakitsiz toplum vizyonuna sahip olduklarının altını çizen Çağlayan, kartla ödeme türünün kayıt altında olduğundan dolayı hem daha güvenli hem de daha kontrol edilebilir olduğunu söyledi.

ANKARALILARA KAMPANYA

Mastercard’ın geliştirdiği uygulamanın yeni başlamasıyla birlikte, başkenti ziyaret eden turistler ve Ankaralılar 24 Aralık’tan başlayacak ve tam 6 hafta sürecek kampanya hizmetinden yararlanabilecek. Buna göre altı hafta süresince her pazartesi ilk yolculuk ücretleri kullanıcıların hesabına iade edilecek.