Santa Farma fabrikası bünyesinde 3 milyon euro yatırım yaptıklarına değinen Dekker, “Türkiye’de 41 araştırma merkezinde 4.130.000 euro yatırım ile 8 klinik çalışma yürüten Astellas İlaç’ın, yerli üretime geçiş kararını da uygulamaya alması, Türkiye’ye taahhüdümüzün önemli bir başka göstergesidir.” dedi.

Kökleri 1894 yılına uzanan Japon ilaç devi Astellas, Türkiye’deki 10. yılını, Türkiye’deki hastaları inovatif ilaçlarıyla buluşturduğu geçmişi ve bu ülkeye ve insanlarına vereceği gelecek taahhütleriyle kutluyor. Türkiye’ye gelen Astellas EMEA Operasyonları Başkanı Yukio Matsui, Astellas İlaç Türkiye Genel Müdürü Mark Dekker ve Japon Başkonsolosu Norio Ehara 10. yıl mesajlarını paylaştı. 

“Yarınları Değiştirmek” kararlılığında, Sağlık alanında değişiminin öncüsü olarak hastalar için yenilikçi bilimi değere dönüştürmek vizyonuyla çalıştıklarının altını çizen Astelllas İlaç Türkiye Genel Müdürü Mark Dekker, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı 2008 yılından bu yana büyümeye devam ettiklerini ve tüm ürün gamı ile ülkede bulundukları ifade ederken, Santa Farma fabrikası bünyesinde 3 Milyon Euro Astellas yatırımı ile gerçekleşecek yerli üretimden de bahsetti.

İş birliği kapsamında Astellas’ın aşırı aktif mesane tedavisine yönelik ilacının üretileceğine değinen Dekker, “Türkiye’de bugüne kadar 41 araştırma merkezinde 4.130.000 euro yatırım ile 8 klinik çalışma yürüten Astellas İlaç’ın, bunların yanı sıra yerli üretime geçiş kararını da uygulamaya alması, Türkiye’ye taahhüdümüzün önemli bir başka göstergesidir.” dedi.