Önleyici, koruyucu ve iyileştirici hizmet modelleriyle, temel gereksinimleri ve eğitime erişimleri risk altındaki çocukların toplum içinde yer almaları maksadıyla çalışmalar ygereçkleştiren Koruncuk Vakfı'nın yeni genel müdürü Oya Aydınlık oldu. Aydınlık, Genel Müdürlük bayrağını, görevi boyunca çok sayıda başarılı çalışmaya damgasını vuran Ayşe Güveniş'ten devraldı.
 
Koruncuk Vakfı'nı geleceğe taşıyan kurumsallaşma sürecinde, vakfın sahip olduğu kurum felsefesi ve kültürünü  devam ettirriken, yeniliklere ve değişime daima açık olduklarını belirten Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Figen Özbek, ”Bizim gibi, topluma fayda sağlayan sivil inisiyatiflerde çeviklik ve süreklilik büyük önem taşır. Zira, mücadelesi verilen konuların, değişen koşullara rağmen kararlılıkla savunulmasını gerekir. Çocuklarımızın hayallerine ulaşması için yürüttüğümüz çalışmaların sürekliliği ise ancak değişim ve dönüşümle mümkün. Vakfımızın sahip olduğu değerleri geleceğe taşıyacak ve sürdürülebilir hizmet anlayışımızın önemli bir göstergesi olan bu bayrak devrinde Oya Aydınlık'a Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu adına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


OYA AYDINLIK HAKKINDA

İş yaşamına Arthur Andersen'da denetçi olarak adım atan Oya Aydınlık, kariyerini yatırım bankacısı olarak dsürdürdü. Société Générale İstanbul şubesinde yöneticilik ve genel müdür yardımcılığı; JP Morgan Londra ve İstanbul ofislerinde genel müdür yardımcılığı ve müdürler kurulu üyeliği görevlerini üstlendi. Ayrıca JP Morgan Merkez Londra ve JPM'in Avrupa şubelerinde uluslararası yönetici programlarında çalışmak üzere, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde değerlendirmeler ve mülakatlar gerçekleştirdi ve başarılı Türk öğrencilerini banka bünyesine kattı. Son olarak, Crédit Agricole ve Standard Chartered Türkiye Yatırım Bankasında Denetim Komitesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Yönetici olarak yatırım bankacılığı, finans ve risk kontrolü konularında uzman olan Aydınlık, 25 seneyiı aşkın bir bilgi ve tecrübeye sahip.
 
Bankacılığının dıışnda STK deneyimi de olan Aydınlık, iki sene boyunca Sabancı Üniversitesinde Masters in Finance programında danışman olarak görev aldı. İngiltere'de kurulan, 21'inci yüzyıl becerilerinde uzmanlaşmış “Words to Inspire” adlı vakfın kurucu üyelerinden olan Aydınlık, prematüre bebekler ve ailelerine fayda amaçlı kurulan El Bebek Gül Bebek Derneği'nin de yönetim kurulu üyesidir. Aydınlık, Maryland Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur.