Kordsa’nın 2018 yılı ilk çeyreğinde finansal sonuçları, KAP’ta açıkladığı beklentileriyle paralel olarak seyretti. 2018 yılı ilk çeyreğinde gerçekleşen net satışları 2017 yılının aynı dönemine kıyasla %13; bir önceki döneme göre %10 artış göstererek 713 milyon TL’ye ulaştı. Operasyonel verimlilik uygulamaları ve hammadde fiyatlarındaki artışın doğru yönetilmesi sonucunda Kordsa’nın esas faaliyet kârı 2017 yılının aynı dönemine göre %15 artarak 111 milyon TL oldu. Güçlü sermaye yapısıyla büyümesini sürdüren şirketin FAVÖK’ü de 120 milyon TL’ye ulaşırken net kârı 71 milyon TL oldu.

2018’in ilk çeyreğinde gösterdikleri büyümeden memnuniyetini dile getiren Kordsa CEO’su Ali Çalışkan lastik güçlendirme, inşaat güçlendirme ve kompozit teknolojilerindeki gelişmeleri, yatırımları ve 2018 hedeflerini paylaştı: “Kordsa olarak hedefimiz, bulunduğumuz toplumlar için değer yaratmak, bunu yaparken de Ar-Ge ve inovasyon yetkinliğimizden aldığımız güçle iş yaptığımız her alandaki liderliğimizi devam ettirmek. 2018’in ilk çeyreğinde, 2017 senesinde yaptığımız yatırımlarımızı hayata geçirmeye başladık. Lastik güçlendirme sektöründe 30 milyon ABD doları ile Türkiye ve Endonezya’da yaptığımız ek polyester iplik hattı yatırımlarından Endonezya’daki hat Ocak 2018’de devreye alındı ve üretime başladı. 2017 yılında Endonezya’da rekor düzeyde kar ve satış rakamları açıklamıştık. Bu yeni hattımız ile Asya-Pasifik bölgesinin gözde pazarı Endonezya’da mevcut gücümüzü pekiştiriyoruz. 2017 yılının sonunda temeli atılan Türkiye’deki hattın ise 2018 yılı içinde açılmasını planlanıyoruz. 

İnşaat güçlendirme alanında kullanımı kolay, uzun süreli dayanım sağlayan ve yüksek performans avantajı sunan ürünlerle ürün yelpazemizi genişlettik, sektöre maliyet ve performans avantajı getirecek olan yeni polipropilen monafilament ürünümüzü 2018 yılında hem Türkiye hem de Avrupa pazarına sunmayı hedefliyoruz.”