Çalışanlarımız Ve Müşterilerimiz İçin Gelişim Noktası

    Koçtaş Kampüs, 2019 yılında kapılarını müşterilerine de açacak. Konuyla ilgili açılıştaki konuşmayı yapan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, 2016 yılından bu yana Kampüs açmak için çalıştıklarını ve şu anda Stüdyo, Laboratuvar ve Ar-Ge merkezinden oluşan Koçtaş Kampüsü’nün Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizdi.

Özpamukçu konuşmasında “Koçtaş Kampüs öncelikle çalışanlarımız ve ustalarımız sonrasında da müşterilerimiz için önemli bir gelişim noktası olacaktır.” ifadelerine de yer verdi.

İlk kez ev geliştirme projelerinin bir çatı altında toplantığı Koçtaş Kampüs’te 4 farklı birim bir arada bulunuyor. İnovatif çalışmalara yer verilecek Ar-Ge merkezi, pazarlama kadrosunun ‘Kendin Yap’ (DoItYourself) modelinde video içerikleri geliştirecekleri stüdyo, reyon düzenleme örneklerinin yapılacağı laboratuvar ve eğitimlerin olacağı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) standartlarına uygun atölyenin bulunduğu kampüs, 2 bin 600 metrekare alana kurulu. Kampüste aynı zamanda 200 kişilik konferans salonu ve 7 ayrı atölye mevcut.

“İhtiyaç duyduğumuz kalifiye insan kaynağını yetiştireceğiz”

Koçtaş Kampüs’ün dünya standartlarında ev geliştirme perakendecisi olma yolunda büyük bir adım olduğunu belirten Özpamukçu, dünyada iş yapış modellerinin değiştiğine, alışılan rekabet kurallarının farklılaşmasına dikkat çekti ve ekledi “Yakın gelecekte değişimin boyutunu, hızını ve etkilerini çok daha fazla hissedeceğiz.”
Çalışanlarını ‘en büyük gücümüz’ diye betimleyen Özpamukçu, ihtiyaç duydukları kalifiye insan kaynağını Koçtaş Kampüs sayesinde kendilerinin yetiştireceklerinin altını çizdi.

Öncelikli Hedef Ar-Ge Kültürü

Özpamukçu, Koçtaş olarak 2016 yılından beri üzerinde çalıştıkları kampüsün en büyük hedefinin Ar-Ge merkezinde teknoloji geliştirmeyi bir kültür haline getirmek olduğunu vurguladı. Kampüste müşterilerine dokunan süreçler başta olmak üzere şirketlerindeki tüm süreçleri teknoloji ile çok daha verimli hale getirmek istediklerini belirten Özpamukçu, “Dijital yeteneğimizi arttırmak için çalışacağız.” dedi.

Hedef 2021’de En Az 300 Sertifikalı Usta

Kampüste 100’den fazla farklı eğitim başlıkları altında çalışanlarının gelişimini desteklediklerini belirten Özpamukçu, açılışını gerçekleştirdikleri kampüsün en büyük farkının, bünyelerinde bulunan boya, elektrik, tesisat gibi her kategorinin bir eğitim alanı haline dönüştürülmesi olduğunu belirtti.
Kampüsteki atölyelerde çalışanlarının birebir uygulama ile deneyimlerini arttırıp öğrenme fırsatı bulacaklarının altını çizen Özpamukçu, perakende sektörünün ustalar ile büyüyeceğine inandıklarını ve bunun için tüm projelerinde ustalara yer verildiğini belirtti. 2021 yılının sonuna kadar en az 300 sertifikalı usta yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Özpamukçu son olarak 2019 yılı itibariye eğitim almak isteyen müşterilerini de kampüslerinde ağırlayabileceklerini dile getirdi.