Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş.’de Savunma Teknolojileri Yönetici Direktörlüğü görevine kurumun şu anda  Teknoloji ve Mühendislik Yönetimi Grup Yöneticisi görevini icra etmekte olan Mehmet Hakan Öktem atandı. 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla gerçekleşmiş olan bu görev değişimiyle beraber Mehmet Hakan Öktem, KoçSavunma şirketinin tüm yönetim süreçlerinin başına geçmiş oldu. 

2007 senesinden beri Koç Bilgi ve Savunma Teknolojilerinde Savunma Teknolojileri Yönetici Direktörlüğü görevini icra eden Yaşar Hakan Başaran ise, 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla görevine, Koç Bilgi ve Savunma Yönetim Kurulu Başkanına bağlı Danışman olarak sürdürecek.

MEHMET HAKAN ÖKTEM HAKKINDA

2009 senesinden beri Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş. şirketinde görev alan Mehmet Hakan Öktem, Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans bölümlerini bitirdi. 

İş hayatına 1999 senesinde Roketsan’da Sistem Entegrasyon ve Test Mühendisi olarak adım atan Öktem, 2003-2008 yılları arasında Amerika’da Boeing firmasında görev aldıktan sonra Türkiye’ye geri döndü ve 2008-2009 seneleri arasında Havelsan’da Grup Lideri olarak görev aldı. Daha sonra kariyerine Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri şirketinde sürdüren Hakan Öktem, sırasıyla Proje Yöneticisi, Sistem Mühendisliği Kıdemli Uzmanı, Sonar Sistemler Birim Yöneticiliği, Teknoloji ve Mühendislik Grup Yöneticiliği görevlerini yerine getirdi.