Yerli üretimin dışa bağımlılığı azaltacağına dikkat çeken Kocaman, yerli üreticinin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye ekonomisinin performansını arttıracak en öncelikli hedeflerinden biri cari açığı azaltmak ancak sektörlerin ithalat sorunu buna izin vermiyor. Özellikle ham madde sıkıntısı çeken yerli üretici, birçok ham madde tedariğini ithalat ile karşılıyor. Kocaman, gelinen bu noktada, yerli üreticiyi desteklemenin dışa bağımlılığı azaltacağının altını çizdi.

Yerli Ham Madde İle Ekonomiye Katkı

Üretimi olup tüketimi olmayan ürünleri işleyerek ihraç ettiklerini dile getiren Kocaman, yüzde 100 yerli ham madde ile ülke ekonomisine katkı sağladıklarını kaydetti. İhraç ürünlerinde müşteri taleplerine büyük önem verdiklerini ve taleplere karşı hızlı çözüm sunduklarını vurguladı.

Cironun Yüzde 90’ı İhracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin geçtiğimiz yıl verilerine göre Kocaman Balıkçılık, Türkiye’nin ihracatında büyük rol oynayan 1000 firma içerisindeydi. Osman Kocaman, hedeflerinin bu listede çok daha üst sıralarda olmak olduğunu belirtti ve ekledi “Ciromuzun yüzde 90’ı ihracat ürünlerimizden oluşuyor.”
2019 yılı için hedeflerini de aktaran Kocaman, alabalık çiftliklerinin önümüzdeki yılda üretime başlayacağını ve tüketime hazır soğuk ürünler için üretim tesis planları olduğunu söyledi. Kocaman son olarak, işlenmiş su ürünlerinde akla gelen ilk marka olmak istediklerini belirtti.