İlk alçı fabrikası 1933 yılında Almanya’da kurulan ve 1989 yılından beri Türkiye’de de faaliyetlerini sürdüren Knauf’ta üst düzey atama gerçekleşti. Buna göre Knauf Türkiye Genel Müdürü olarak Ali Türker atandı.

Kuru yapı, alçı ürünleri ve sistem tamamlayıcıları, aquapanel ve sistem aksesuarları, mantolama ve çimento bazlı sistemler ile sıva ve harç makina sistemleri ürünleri ile sektörünün öncü firmalarından olan Knauf, dünya çapında ürünlerini 40 farklı ülkede müşterileri aracılığıyla ihraç kaydı ile satış yapıyor. Türkiye’deki yapılanmasında 400’den fazla personeli bulunan firma, mimari projelere ücretsiz teknik ve ticari destek de veriyor. 2019 itibariyle Türkiye Genel Müdürü pozisyonunda atama gerçekleşen Knauf’un yeni Türkiye Genel Müdürü Ali Türker oldu.

Sosyal medya hesabından atanmasına ilişkin açıklama yapan Türker duygu ve düşüncelerini “Bugün hayatımdaki önemli gururlardan birini yaşamaktayım… 2019 itibariyle yeni iş hayatıma, yapı malzemeleri sektörünün küresel firmalarından olan KNAUF ailesinin, Türkiye Genel Müdürü olarak Ankara'da devam edeceğim. Bana bu değerli fırsatı sunan; Knauf Yönetim Kuruluna ve Sn. İsabel Knauf'a çok teşekkür ediyorum. Benim için çok önemli olan bu gelişmeyi sizlerle paylaşmaktan kıvanç duyuruyorum.” sözleriyle ifade etti.

ALİ TÜRKER KİMDİR?

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Ali Türker, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA programını bitirmiştir. Profesyonel iş hayatına ODE Yalıtım’da başlayan Türker, 15 yıla yakın bir süre burada çeşitli üst düzey pozisyonlarda çalışmalar gerçekleştirmiştir. En son olarak ODE Yalıtım’da Genel Müdürlük pozisyonunda görev alan Türker, 2019 yılı itibariyle Knauf Türkiye Genel Müdürü olarak atanmıştır.