EUROFORGE Başkanlığı görevine 2016 yılında seçilen Alper Kanca’nın, bu dönem içinde yürütülen başarılı çalışmaları sonucu meslektaşları, kendisini ikinci kez ittifakla Başkan seçti. Dövme sektöründe Avrupa’daki tek federasyon olan EUROFORGE’da böylesi kritik bir görev için ikinci kez bir Türk sanayicinin seçilmiş olması, Türkiye algısının hasar gördüğü bu dönemde ayrı bir önem taşıyor.

“AVRUPALILAR İLE İLİŞKİLERİMİZ NEZDİNDE ÖNEMLİ BİR GELİŞME”

Genel Kurul Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Kanca “Son bir yıldır bazı Avrupalı firmaların yönetici ve çalışanlarının, Türk tedarikçilere karşı olumsuz bir yaklaşımı olmaktaydı. Türk tedarikçilerden, yeni projeler için teklif isteme mektuplarının geri çekilmesi ya da sözleşme aşamasına gelmiş projelerin iptal edilmesi gibi olumsuzlar yaşandığını işitiyorduk. Daha birkaç hafta önce Avrupalıların Türklere iş vermekten kaçındıklarına ilişkin medyada yer alan haberler sonrası, böyle politik bir dönemde EUROFORGE'da ikinci kez bir Türk olarak Başkan seçilmem beni ayrıca sevindirdi ve gururlandırdı. Eskiden Türk firmaları Avrupa’daki meslek örgütlerine üye olmak istediklerinde bile büyük sorunlar ile karşılaşırken şu an Avrupa’nın en saygın meslek kuruluşlarından biri olan EUROFORGE’da bir Türk sanayicisinin böyle bir göreve ikinci kez getirilmesi, Avrupalı iş ortaklarının Türk sanayisine duyduğu güveni gösteriyor.” dedi.

KURULUŞ KUTLAMALARI TÜRKİYE’DE OLACAK

Kanca’nın başkanlık döneminde tarihi başarılar yaşayan EUROFORGE, ilk defa Avrupa çapında bir fuar ve konferans düzenlemeye karar verdi. Kasım ayında gerçekleştirilecek fuar şimdiden yüzde 120 doldurulmuş durumda. EUROFORGE böylelikle 15 senelik gider bütçesini de karşılamış oldu. Öte yandan Kanca’nın Başkanlığı döneminde, EUROFORGE’un 2019’daki kuruluş kutlamaları için Türkiye’yi seçmiş olması da Türkiye algısı için önemli fırsatlar barındırıyor.

Bugün EUROFORGE; Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa'nın en gelişmiş on bir ülkesindeki 350'den fazla dövme sanayici üyesi ile yaklaşık 80 bin çalışanı, 6 milyon ton dövme hacmini ve yaklaşık 15 milyar Avro'luk iş hacmini temsil etmektedir. Dövme sanayisini her alanda geliştirme amacını taşıyan EUROFORGE, uluslararası dövme sektörü ağının genişletilmesi, ana sanayi ile çelikçiler arasında kalan dövme sanayici üyeleri için adil rekabet koşullarının oluşturulması ve devamının sağlanması, çevre çalışmaları, istatistiki bilgilerin sağlanması, sektör sorunlarının dile getirilmesi gibi birçok alanda faaliyet göstermektedir.