Türk kablo sektörünün başvuru ve buluşma noktası olarak kabul edilen Kablo Sanayicileri Derneği’nin (KABLODER) 2019 yılı Genel Kurul Toplantısı tamamlandı. Yeni dönem Genel Kurulu Üyelerinin belirlendiği toplantıda Genel Kurul Başkanı seçimi de gerçekleşti. Yapılan seçimde Erkan Aydoğdu KABLODER’in yeniden Genel Kurul Başkanı olarak belirlendi.

Türk kablo sektörünün önde gelen 18 üreticisini bünyesinde bulunduran KABLODER, kurulduğu günden bu yana kablo sektörünün gelişmesi, sorunlarının tespit edilmesi ve çözüme ulaştırılması konularında yoğun çalışmalar yürütüyor. “Önce Güvenlik” mottosu ve kalite konusundaki çalışmaları ile dikkat çeken KABLODER, 2019 yılı Genel Kurul Toplantısı’nda Genel Kurul seçiminin yanı sıra geçtiğimiz dönem çalışmalarını da değerlendirdi. 

“MOTTOMUZ; ÖNCE GÜVENLİK” 

Yeni dönemde de Genel Kurul Başkanı olarak seçilmesinin ardından konuşma yapan Erkan Aydoğdu, KABLODER’in Türk kablo sektörünü temsil ettiğini ve böyle bir yerde bir dönem daha başkanlık yapacağından dolayı gurur duyduğunu belirtti. Bugüne dek gerçekleştirdikleri çalışmaları, 2019’da ve sonrasında da yoğun bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizen Aydoğdu, “Bizim için her zaman önce güvenlik gelir.” dedi. Sektörlerindeki tüm paydaşlarının bu süreçte KABLODER ile birlikte hareket etmesini umut ettiğini belirten Aydoğdu, “Sektörümüzü çok daha iyi noktalara, hep beraber getireceğiz.” dedi.  

STANDART DIŞI İLE MÜCADELE

İstisnasız KABLODER’in tüm üyelerinin katıldığı toplantıda 2019 yılı planları değerlendirilirken 2018 yılı çalışmaları üzerine de konuşuldu. Geçmiş dönemde yapılan tüm çalışmaların ve alınan tüm kararların birer birer üzerinde durulup incelendiği toplantıda, Erkan Aydoğdu’nun liderliğindeki kalite bilincinin yaygınlaştırılması ve standart dışı kablolarla mücadele konusuyla ilgili çalışmalar dikkat çekti. Aydoğdu, gerçekleştirdikleri bu çalışmalar sayesinde, KABLODER’in Türk kablo sektörünün sesi olduğunu ve bu sesi son tüketiciden T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na değin, Türk kablo sektörünün tüm paydaşlarına duyurduklarının altı çizdi.

HEDEF; KALİTE BİLİNCİ

KABLODER, 2019 yılının başında standart dışı kablolara karşı savaş açtı. Sektördeki kalite bilincini artırmayı hedeflediklerini özellikle vurgulayan KABLODER üyeleri, çalışmalarının başlangıç noktasını “Önce Güvenlik” şeklinde tanımlıyor. Kabloder, piyasada denetimlerin artması ve standartlara uygun olmayan üretim ve dağıtımı engellemek amacıyla, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile de iletişim halinde, yoğun bir şekilde çalışıyor.