Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER)’nin 10 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda, İZODER Başkanı Levent Gökçe’nin iş değişikliğinden ötürü görevinden ayrılması sebeiyle 14. Dönem İZODER Yönetim Kurulu içerisinde tekrardan görev dağılımı yapıldı. İZODER Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından yapılan seçimde mevcut yönetim kurulunda 1. Başkan Vekili olan Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu oy birliği ile İZODER Başkanlığı’na seçildi.

İZODER’in, kurulduğu tarihten beri Türkiye’de yalıtım bilincinin artırılması ve yalıtım sektörünün gelişmesini amaçladığını vurgulayan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, “Türkiye’deki binaların daha az enerji harcayan, dayanıklı, güvenli ve çevre dostu bir yapıya kavuşması için ısı, su, ses ve yangın yalıtımı ürünlerinin standartlara uygun şekilde üretilmesi ve uygulanması gerekiyor. Bu doğrultuda, tüm branşlarıyla ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkı sağlayan yalıtımı, tüm yapılarda yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bu anlamda yalıtım sektörü olarak önümüzdeki kentsel dönüşüm sürecini ülkemizde güvenli, enerji verimli, çevreye duyarlı, sağlıklı ve konforlu yapıların temininde önemli bir fırsat olarak görüyoruz ” şeklinde konuştu.  

Türkiye’nin pandemi sürecinde güvenli bir liman ve üretim üssü olarak öne çıktığına dikkat çeken Emrullah Eruslu, “Türkiye yalıtım sektörünün temsilcisi olarak, uluslararası pazarlardaki etkisini ve ihracatını artırmak isteyen üreticilerimize daha fazla destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

14. Dönem İZODER Yönetim Kurulu içerisinde yapılan görev dağılımına göre; İZODER’in yeni başkanı seçilen Emrullah Eruslu’nun yürüttüğü 1. Başkan Vekilliği görevine Basaş Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ateş,  daha önce Erdem Ateş tarafından yürütülen 2. Başkan Vekilliği görevine ise Mega Yalıtım Genel Müdürü Ahmet Yaşar oy birliği ile seçildi.


EMRULLAH ERUSLU KİMDİR?

1980 yıılnda Gaziantep’de dünyaya gelen Emrullah Eruslu, İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdi. Mühendislik eğitiminden sonra California State University’de dil eğitimini tamamladı.  Profesyonel iş yaşamına, yalıtım sektöründe faaliyette bulunan Eryap Grup bünyesinde adım attı. Grupta çeşitli mevkilerde görev üstlendikten sonra CEO’luk görevini devralan  Eruslu, halen Eryap Grup CEO’su olarak görev yapmakta. Sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol üstlenen Emrullah Eruslu, 2012-2015 seneleri arasında XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği (XPSDER)’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de icra etti. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD)’nde Sürdürülebilirlik Komitesi Üyeliği yaptı. 2011-2017 seneleri arasında Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER)’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ardından İZODER Başkan Vekilliği görevini üstlenen Eruslu, halen Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Üyeliğini devam etiriyor.