Kurda Yaz Taarruzu


Avdagiç, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrek büyüme rakamına ilişkin açıklama yaptı. Avdagiç açıklamasında yazdan bu yana yaşanılan ekonomik kıskacın üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını da kıskaca aldığını, bunun kurda yaz taarruzu olduğunu dile getirdi. 
“Türkiye’nin kapasitesi kesinlikle bu değildir.” diyen Avdagiç, kur ve faizdeki olumlu seyir ve ihracat ile birlikte Türkiye ekonomisinin V çıkışı yapabilecek güçte olduğunun altını çizdi.

Avdagiç, yüzde 1.6’lık yaz aylarını kapsayan büyüme oranında, doları 13 Ağustos’ta 7.2 TL ile zirveye çıkaran manipülatör hareketlerin önemli etkisi olduğunu kaydetti. Avdagiç, tüm bunlara rağmen üçüncü çeyrekte pozitif büyüme bölgesinde kalınmasının mühim olduğunu, bunun iş dünyasını güçlü kılacak bir etkisi olduğunun altını çizdi.” Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP) da öngörüldüğü gibi ekonomimizde dengelenmemiz mevcut.” diyen Avdagiç, açıklanan rakamların da bunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Üretimin Yeni Kodları Programlanacak


Bahsi geçen manipülasyon hareketlerinin etkisinin 2018 yılı son çeyreğine de yansıyabileceğini belirten Avdagiç, yine de üçüncü çeyrek rakamlarının daha ılımlı olduğunu belirtti. Dolar kurunun dört ay önceki seviyesine gerilediğinin altını çizen Avdagiç, “Turizmde 2019 yılı beklentilerimiz oldukça yüksek, 2018 ise ihracat rekoru yılımız olacaktır.” dedi.

Ufukta dengeli ve sürdürülebilir bir büyüme gördüklerini belirten Avdagiç, önümüzdeki üç ayın bugünden çok daha iyi olacağı kanısında olduğunu belirtti. Avdagiç son olarak “İş dünyası üretimin yeni kodlarını programlayacak.” dedi ve ekledi “Bu sayede büyüme yolunda bambaşka pencereler açılacaktır.”