İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdür Yardımcılığı görevine, üst yönetimde gerçekleşen değişiklikle Sezgin Yılmaz ve Serkan Uğraş Kaygalak getirildi.

Türkiye İş Bankası tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Sezgin Yılmaz ve Serkan Uğraş Kaygalak, genel müdür yardımcılığı görevine atandı.

Yeni atamalar kapsamında Sezgin Yılmaz, bankacılık temel operasyonları, dış işlemler ve ticari kredi operasyonları, iç operasyonlar, inşaat ve gayrimenkul yönetimi, destek hizmetleri ve satın alma bölümlerinden; Serkan Uğraş Kaygalak da Kartlı ödeme sistemleri, bireysel kredi ve kart operasyonları, sermaye piyasaları, özel bankacılık pazarlama ve satış bölümlerinden sorumlu olacak.

Sezgin Yılmaz

Kırcaali'de 1975 senesinde doğan Sezgin Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.

Bankanın Bursa şubesinde 1997 senesinde memur olarak çalışmaya başlayan Yılmaz, çeşitli kademelerdeki görevlerinden sonra 2012'de KOBİ Kredileri Tahsis Bölümü Kayseri Bölge Müdürü, 2015'te KOBİ Kredileri Tahsis Bölümü İzmir Merkez I. Bölge Müdürü olarak atandı. Daha sonra sırasıyla KOBİ ve İşletme Bankacılığı Satış Bölümü İzmir Merkez II. Bölge Satış Müdürü, Destek Hizmetleri ve Satın Alma Müdürü, Satın Alma Müdürü olarak çalıştı.

Yılmaz, 29 Mart 2019'da İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildikten sonra Temmuz 2020'de genel müdür yardımcısı görevine getirildi.

Serkan Uğraş Kaygalak

Bingöl'de 1975'te doğan Serkan Uğraş Kaygalak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitiridi.

İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda müfettiş yardımcısı olarak 1997 senesindegöreve başlayan Kaygalak, 2006 yılındaHazine Bölümü'ne müdür yardımcısı olarak atandı.

Daha sonra sırasıyla Tarsus/Mersin Şube Müdürü ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Kaygalak, 2013'te Kartlı Ödeme Sistemleri Müdürü oldu.

Kaygalak, Temmuz 2020 tarihinde Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.