Türk – İsveç ortaklığı ile 2008 yılında Bursa’da kurulan iROB, montaj robot sistemleri ve robot sistemleri için çevre birimleri mühendislik ve satışı başta olmak üzere Otomatik Yönlendirmeli Araçlar (OYA) (Automated Guided Vehicle – AGV) üretim ve satışı da gerçekleştirmektedir.

iROB Satış Müdürü Ozan Akikol, şirket olarak kurulduklarından bu yana yaptıklarını, son iki yıl içerisindeki projelerin değerlendirmesini ve 2019 iş gündemlerini ST Robot Yatırımları Dergisi’ne verdiği röportajda anlattı.

36 ADET AGV’LİK SİSTEM

Akikol, ST Robot Yatırımları Dergisi’ne verdiği röportajda Editör Cem Karatay’ın “2018 yılı projelerinizden ve yatırımlarınızdan bahseder misiniz?” sorusunu da yanıtladı. 2018 yılını şirketçe ‘iyi’ olarak nitelendirdiklerini belirten Akikol, 36 adet AGV’den oluşan bir sistemi beyaz eşya sektöründe öncü firma olan Arçelik’te devreye aldıklarını kaydetti. Yine 2018 yılında doğal navigasyon veya elektronik haritalama denilen sistem ile otomatik bir transpalet geliştirdiklerini anlatan Akikol, 2019 yılı hedeflerinden birinin de AGV merkezi trafik kontrol sistemleri konusundaki çalışmalarını geliştirmek istediklerini söyledi. Akikol sözlerini “2019 yılı içerisinde Elektronik haritalama (Natural Navigation) ile çalışan yeni AGV tipleri yapmayı da planlıyoruz.” şeklinde sürdürdü.

“2019’DA DAHA BÜYÜK ATILIMLAR YAPACAĞIZ”

Vermiş olduğu röportajda iROB olarak 2019 yılı iş gündemlerini de dile getiren Akikol, elektronik haritalama ve merkezi filo kontrolüyle çalışan sistemleri ile ilgili daha büyük atılımlar yapmak istediklerini belirtti. Bu hedeflerine paralel olarak Avrupa’ya yatırım yapacaklarını söyleyen Akikol, Romanya ve Almanya’da çalıştıkları AGV’leri kendi pazarlarında satan ve lokal desteğini sağlayan partner firmalarının sayısını arttırarak yurt dışı pazar arayışlarını güçlendirmek istediklerinin de altını çizdi.