Ingo Steinkrüger,  Interroll Group CEO'su olarak, geçen Haziran emekliliğini duyuran ve Interroll Yönetim Kurulu’nun bir sonraki Yönetim Kurulu Başkanı olarak aday gösterileceği Paul Zumbühl'ün ardından görevine başlayacak.

Proje ve ürün, otomasyon, mühendislik ve üretim teknolojisi alanlarına odaklı 20 yılı aşkın yönetim ve teknik uzmanlığı olan Ingo Steinkrüger, son derece rekabetçi otomotiv endüstrisinde de kapsamlı küresel satış ve hizmet tecrübesine sahip. Kendisinin Köln Üniversitesi'nden makine mühendisliği (üretim teknolojisi) ve endüstri mühendisliği alanlarında diploma dereceleri mevcut. Ingo Steinkrüger thyssenkrupp Group kariyerine 2000 senesinde Johann A. Krause Maschinenfabrik GmbH'de satış/proje yöneticisi olarak adım attıı. Proje yönetimi, iş geliştirme, hizmet işletmesi ve küresel müşteri yönetimi konularında birkaç farklı başarılı yönetim pozisyonunda bulunduktan sonra Küresel Satış & Hizmet'ten sorumlu başkan yardımcısı sorumluluğunu üstlendi. 2016 yıılnın ortasından itibaren devam eden başarısı sayesinde Steinkrüger 1.1 milyar Euro satış rakamına, 4,600 çalışana ve dünya çapında 15 farklı lokasyona sahip thyssenkrupp System Engineering'in CEO'su oldu.

Daha önce açıklandığı üzere, Paul Zumbühl 2021 senesinin Nisan ayında 21 senedir yürüttüğü CEO pozisyonundan ayrılacak. Interroll Holding Ltd'nin Yönetim Kurulu kendisini 7 Mayıs 2021 senesinde Gerçekleştirilecek olan Interroll Olağan Genel Kurulunda şirket hissedarlarına bir sonraki Yönetim Kurulu Başkanı adayı olarak sunacak. Kurul, seçimin onaylanması durumunda kendisini Aktif Yönetim Kurulu Başkanı olarak atayacağını da açıkladı. Bununla beraber, şu anda görevde olan Interroll Yönetim Kurulu Başkanı Urs Tanner ise geçiş sürecinin ilk yılında efektif kontrol ve gözetim ile şirketin kendini kanıtlamış yönetim yönergelerine uygunluk sağlamak maksadıyla Baş Bağımsız Direktör olarak seçime girecek. İki seneden sonra 2023’de, aktif yönetim kurulu başkanı görevleri olağan yönetim kurulu başkanının görevlerine geri dönecek.