ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev alan Yücel Ölçer, 1 Ocak 2022 itibarıyla ING Grubu Perakende Bankacılık Operasyonlarından Sorumlu Yönetici (COO) olarak görevlendirildi.

ING Türkiye tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, 2013 senesinden beri ING Türkiye’de çeşitli görevler icra eden ve son olarak 2017 senesinden beri ING Türkiye Operasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Ölçer, ING'nin Türkiye'deki dijital dönüşümünde önemli bir rol oynadı ve Müşterini Tanı programına liderlik etti.

Operasyon ve iş süreçlerindeki geniş bilgi birikimi ve tecrübesiyle beraber ING global perakende bankacılık operasyonları sorumluluğunu üstlenen Ölçer, ING Grubu’nun daha çok dijitalleşmesi için lider bir rol üstlenecek, perakende bankacılık organizasyonu genelinde iş birliğini güçlendirecek ve müşterilerin bir adım önde olmaları için katkı sağlayacak.

Ölçer, yeni iş modellerinin geliştirilmesi ve uygulanmasından, sistem ve süreçlerin yalınlaşmasından ve dijitalleştirilmesinden, ING’nin standart iş yapış şekillerinin geliştirilmesinden, dönüşüm projelerinin yönetilmesinden, robot teknolojileri ve yapay zekanın yaygınlaştırılmasından sorumlu olacak.


Açıklamada görüşlerine başvurulan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, Yücel Ölçer’in yeni görevinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle devam etti:

ROCKWELL AUTOMATION TÜRKİYE SATIŞ DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU ROCKWELL AUTOMATION TÜRKİYE SATIŞ DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU

“ING Türkiye olarak, operasyonel süreçlerimizde dijitalleşmeyi stratejimizin merkezine alarak ve yapay zeka, robot teknolojileri gibi yeni nesil teknolojilerden etkin bir şekilde yararlanarak mükemmel müşteri deneyimi hedefinde oldukça önemli adımlar attık. Türkiye’de sektörde örnek alınan uygulamalarımızla beraber ING Grubu içinde de takdir edilmekten dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz. ING Türkiye, global ve üst düzey roller için yetenek havuzu olmayı sürdürüyor. ING Türkiye ailesinde çok önemli başarılara imza atmış bir liderin daha ING Grubu’nda önemli bir role atanmasından dolayı gurur duyuyorum.”