ING Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olan İhsan Çakır, 1 Nisan 2022 itibarıyla ING Leasing Belçika CEO'su ve ING Grubu Pazar Liderleri Bölgesi Leasing Takım Lideri olarak görevlendirildi.

2012 senesinde Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak ING Türkiye ailesine dahil olan ve 2018 senesinden beri ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getiren Çakır, aynı zamanda ING Leasing Yönetim Kurulu Başkanı ve ING Faktoring Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı görevlerini de yerine getirdi.

Çakır, ING Türkiye'de tüzel bankacılığın dijital odaklı gelişimine; KOBİ ve Ticari bankacılık faaliyetlerinin Tüzel Bankacılık çatısı altında birleşme sürecine liderlik ederek önemli başarılara damgasını vurdu.

Tüzel bankacılık ve leasing konusundaki 27 seneden fazla tecrübesi ve geniş bilgi birikimi ile Çakır, yeni rolüyle beraber Belçika ve Hollanda leasing şirketlerinden sorumlu olarak leasing stratejilerinin oluşturulması, yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve bu hizmetlerin Pazar Liderleri bölge pazarlarının yanı sıra tüzel bankacılık alanında faaliyette bulunan diğer tüm ülkelerde uygulanmasında lider bir rol oynayacak.

GLOBAL ROLLER İÇİN YETEK HAVUZU OLMAYA DEVAM

Açıklamada görüşlerine başvurulan ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, şöyle konuştu:

"ING Türkiye olarak, tüzel müşterilerimize daha kolay ve zahmetsiz bir bankacılık deneyimi sunma hedefiyle dijitalleşmeyi stratejimizin merkezimize alıyoruz. Bu kapsamda hem müşterilerimizi finansal olarak destekliyor hem de dijitalleşme yolculuklarına katkı sağlıyoruz. Bununla beraber ING Türkiye'nin iştiraki ING Leasing de uzmanlığını ve müşteri ihtiyaçlarına özel çözümlerini ING müşterilerine sunarak, onların bir adım önde olmalarını mümkün kılmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

ELEKTRA ELEKTRONİK’TE ÜST DÜZEY ATAMA ELEKTRA ELEKTRONİK’TE ÜST DÜZEY ATAMA

Tüzel bankacılık ve leasing alanında elde ettiğimiz başarılarla birlikte ING Grubu içinde takdir edilmekten ve insan sermayemizle birlikte global roller için yetenek havuzu olmaktan mutluyuz. ING Türkiye ailesinde başarılara imza atmış değerli bir liderin daha ING Grubu'nda önemli bir role atanmasından dolayı gurur duyuyorum."

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitiren İhsan Çakır, 1994 senesinde profesyonel iş hayatına bankacılık alanında başlayarak özel bankalarda ve özel sektörde çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev yaptıktan sonra 2012 senesinde ING Türkiye ailesine katıldı. Çakır, 2018 senesinden bu yana ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışıyordu. (AA)