ING Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye'de Krediler Genel Müdür Yardımcılığı görevini icra eden Öcal Ağar, 18 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi.

NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA NORTHER GLOBAL LOGISTICS’TE ÜST DÜZEY ATAMA

ING Türkiye bünyesinde 10 seneden fazladır Tüzel Bankacılık ve Krediler alanında çeşitli görevler üstlenen Ağar, yeni göreviyle ING Türkiye'nin dijital liderlik hedefine katkı sağlayarak, tüzel bankacılığın dijital odaklı gelişiminin sürdürülmesine önderlik edecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü 1998 senesinde bitiren Öcal Ağar, 2006 senesinde Yeditepe Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansını ve ardından Stanford Üniversitesi Yönetici Programını tamamladı.

 İş yaşamına 1998 senesinde adım atan ve Kredi Kayıt Bürosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı dahil olmak üzere farklı kuruluşlarda çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev yapan Ağar, Kasım 2011 tarihi itibariyle ING Türkiye ekibine Ticari Bankacılık Satış ve Pazarlama biriminden sorumlu olarak katıldı. Ağar, ING Türkiye'de Krediler İzleme ve Yapılandırma birimine liderlik etti ve Tüzel Krediler Tahsis ve Risk Analitikleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Krediler Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 

 Ağar'dan boşalan Krediler Genel Müdür Yardımcılığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevine ise ING Türkiye bünyesinde Uyum, Operasyonel ve Bilgi Risk Yönetimi ve İç Kontrol'den Sorumlu Yönetim Kurulu ve Denetim Komitesi Üyesi olarak görev yapan Martijn Kamps geçecek. 

Hollanda, Almanya ve Türkiye'de farklı yönetici pozisyonlarında görev alan Kamps’ın ataması BDDK sürecini takiben gerçekleştirilecek.

 Martijn Kamps, yeni görevinde kredi ve yapılandırma süreçlerinde veri odaklı karar alma süreçlerinin daha ileri taşınmasına ve daha etkin bir risk yönetimi yapısının gerçekleştirilmesine liderlik ederek ING Türkiye'nin müşterileri ve paydaşları için güvenilir bir iş ortağı olma misyonuna destek sunacak. 

1999 senesinde Maastricht Üniversitesi’nden Uluslararası İşletme Çalışmaları bölümünü bitiren ve TIAS İşletme ve Toplum Okulu'nda Finans Yüksek Lisansını tamamlayan Kamps, 2000 yılında ING Hollanda bünyesinde göreve başladı. Kamps, ING Hollanda, Almanya ve Türkiye'de tüzel ve kurumsal bankacılık alanlarında önemli çalışmalara imza attı ve kurumsal bankacılık için mevzuat verisinin global ölçekte tasarlanması ve uygulanmasına önderlik etti. (AA)