İnci Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök; Brezilyalı Maxion ile ortak oldukları jant üretimi işinde, Manisa'da yeni bir fabrika yatırımı üzerinde çalışmalarını başlattıklarını söyledi. 

İnci Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, Maxion ortaklığında Türkiye'de dört jant fabrikası ile üretim yaptıklarını, bunların bir tanesinde ağır vasıtalar için çelik jant, İki tanesinde de binek araçlar için alüminyum jant ürettiklerini açıklayarak şimdi ise Manisa’da yeni bir fabrika üzerinde çalışmalarını başlattıklarını belirtti.

Gök, ‘’Yeni yatırım düşüncelerinin arkasında Avrupa pazarındaki olumlu seyrin etkili olduğunu belirterek, "Jantta ihracat ağırlıklı çalışıyoruz. İhracatta da ağırlığımız Avrupa. Avrupa'daki hemen hemen bütün büyük otomotiv üreticilerine üretim yapıyoruz. Avrupa otomotivi son birkaç senedir iyi bir trendde. O trendin 2018'de devam edeceğini öngörüyoruz. Mevcutta iki akü üretim fabrikamız var. Üçüncü fabrikamızın temelini de eylül ayında attık. Bu tesisle beraber 5 milyon adetlik üretim kapasitemiz 7 milyona çıkacak. 2018 sonunda tesisin faaliyete geçmesini planlıyoruz.’’ dedi. Gök ayrıca büyüme planları kapsamında önümüzdeki dönemde otomotiv yan sanayinin yeni bir alanına girmeyi de düşündüklerini vurgulayarak, ‘’ Bu konuda radarımız açık. Yan alan dediğimizde ne olabilir? Yüzyıldır üretilen araçlar son 10 yıldır çok büyük bir değişim gösteriyor. Elektrikli hybrid yapacağımız yatırımın otomotivin geleceğine yönelik yatırımlar olması önemli.’’ dedi.