Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER)’nin 9.Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda İMDER’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Merih Özgen; sektörel çalışmalardan, eğitim faaliyetlerine, uluslararası ilişkilerden, resmi kurumlarla ilişkilere ve mevzuat çalışmalarına kadar her alanda milli ekonominin ve sektörün büyümesi ana gayesiyle çalışacaklarını vurguladı.

İş ve inşaat makinaları sektörünün yüzde 93’ünü temsil eden Türkiye İş Makinaları
Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER)’nin 9.Olağan Genel Kurul Toplantısı 21
Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Yapılan Genel Kurul Toplantısı sonucunda İMDER’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen oldu. İMDER’ in 2014-2015 ve 2016-2017 dönemleri başkanı Halil Tamer Öztoygar konuşmasında 4 yıllık başkanlık göreviyle birlikte 15 yıldır İMDER çalışmalarının birebir içerisinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu paylaştı.

Genel Kurul Toplantısında, yeni dönem başkanlık görevine daha önce İMDER çatısı altında İmalat Komitesi Başkanlığı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı gibi çeşitli aktif görevlerde yer alan Merih ÖZGEN seçildi. Türkiye’nin önde gelen iş makinaları üreticilerinden olan ve Türk makine sanayiine büyük katkıları olan HİDROMEK’te Strateji Yönetimi Direktörlüğü görevini yürüten Merih Özgen, sektördeki güçlü yapısı ve hız kesmeyen başarılı faaliyetleriyle adından söz ettiren İMDER’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralmaktan gurur duyduğunu belirtirken, kendisine güvenerek bu göreve layık gören üyelere teşekkür etti. Uzun yıllara dayanan sektör tecrübesi ile İMDER’in gelecek dönemdeki yol haritası için büyük destekler sağlayacak olan Özgen, sektörün ve Türkiye’nin dünyadaki konumunu sağlamlaştıracak ve üst sıralara taşıyacak olan İMDER çalışmalarının katlanarak artacağını vurguladı. Sektörel çalışmalardan, eğitim faaliyetlerine, uluslararası ilişkilerden, resmi kurumlarla ilişkilere ve mevzuat çalışmalarına kadar her alanda milli ekonominin ve sektörün büyümesi ana gayesiyle çalışma rotası izleyeceklerinin altını çizen ÖZGEN, Türkiye’nin kalkınması için üstlendikleri görevin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ifade etti.