Japonya’nın ilaç alanındaki dev şirketi Takeda’nın Shire ile birleşmesinin ardından Takeda Rusya Genel Müdürü ve BDT Bölge Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Andrey Potapov, firmanın Hindistan, BDT (Ukrayna, Beyaz Rusya ve Rusya), Orta Doğu ve Afrika’nın yanı sıra Türkiye’yi de kapsayan ICMEA Bölge Başkanı oldu. Bu stratejik hamle ile Takeda, hedefi olan ICMEA Bölgesi’ne daha da yakınlaşmış olacak.

Yeni görevine getirilmesiyle ilgili konuşan Potapov, Shire firmasının işletmelerine entegrasyonu konusunu ve bu durumun hastalara çok daha iyi hizmet verebilmeleri adına oldukça büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Potapov sözlerine “Yeni görevimde birinci ilkem, insanı ilk sıraya koymaya devam etmek olacaktır. Çünkü Takeda’nın başarısı her konudan önce çalışanlarımızla belirlenmektedir. Sonuç olarak bu başarı hastaların iyiliğinde ve tedavilere adil erişiminde görülebilmektedir. Şirketimizin bu alanların her ikisinde de başarı elde etmeye devam etmesini sağlamak için çalışmalar yürüteceğimi taahhüt ediyorum.” şeklinde devam etti.

ANDREY POTAPOV KİMDİR?

Novosibirsk Devlet Üniversitesi’nde (NSU) Ekonomi ve Matematik alanlarında yüksek lisansını tamamlamış olan Andrey Potapov, profesyonel çalışma hayatının 15 senesinde daha sonra Takeda tarafından satın alınan Nycomed'de çalışmıştır. Burada birçok farklı üst düzey pozisyonlarda çalışmalarını sürdürmüş olan Potapov, son olarak ICMEA Bölge Başkanı olarak atanmıştır.