Endüstriyel otomasyon sektöründe ürün elleçleme ve depolama sistemleri alanlarında uzmanlaşan ILA Otomasyon Yazılım ve Danışmanlık şirketinde, CEO koltuğuna Emre Yenal oturdu.

İş hayatına Şahinler Holding bünyesinde başlayan Yenal, Walmart’ın Türkiye’de hissedarı olduğu ve Türkmen Holding bünyesinde faaliyet gösteren satın alma şirketi olan GAAT International firmasında Depolar Direktörlüğü yaptı.

Ardından 2006 yılında Balnak Lojistik’te Pazarlama ve Satış Direktörü İcra Kurulu Üyeliği görevini üstlenen Yenal, 2010 yılında Intercombi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık’ta Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

2012 yılında Kardex Remstar’ta Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü olarak göreve başlayan, son olarak aynı firmada Macaristan-Romanya-Türkiye Genel Müdürü olarak çalışan Yenal, Ekim 2020 itibarıyla ILA Otomasyon Yazılım ve Danışmanlık şirketinde CEO görevine getirildi.

İstanbul doğumlu olan Yenal, Avusturya Karl Franzens Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Preston Üniversitesi’nde MBA derecesi aldı.