Bayraktar: Özellikle yerli sanayinin yüksek teknolojili Ar-Ge ve Üretim Test Sistemi ihtiyaçlarını karşılayarak, ithal etmek yerine denk veya daha iyi kalitede yüksek teknolojinin yurtiçinde bizden temin edilebilmesini ve bu şekilde Türk ekonomisine katkıda bulunmayı misyon ediniyoruz.” dedi.

Otomotiv, savunma ve raylı taşımacılık sektörlerine yönelik anahtar teslim test çözümleri üreten IDEA4T, 26-28 Haziran tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg kentinde gerçekleşen dünyanın en büyük test, sensör ve ölçüm fuarı, SENSOR+TEST 2018’de ziyaretçileriyle buluştu.
Uygulamaya özel terzi işi validasyon, kalibrasyon ve kalite test sistemleri üreten IDEA4T yönetici ve mühendisleri, üç gün boyunca standlarında ziyaretçilerin sorularını yanıtladılar, ürün ve sistemlerini anlattılar, distribütörlük taleplerini değerlendirdiler. Markanın, ürün yelpazesinde bulunan ürünlerden Güç ve Güç Aktarma alanında İçten Yanmalı Motor, Elektrik Motoru ve Şanzuman Test Sistemleri; Komponentler alanında Alternatör, Direksiyon, Fren Körüğü, Rulman, Aks, Yaprak Yay, Şaft, Yağ ve Su Pompası Test Sistemleri ile Yakıt Sistemi Simülatörü; Pasif Güvenlik alanında ise Devrilme, Sürücü Koltuğu, Koltuk Kafalığı Test Sistemlerinin videolarını ve görsellerini standlarında sergileyerek, ziyaretçilere sistemleri yakından inceleme olanağı sundular. 

IDEA4T ve ana kuruluş EMTEST’in Genel Müdürü Volkan BAYRAKTAR, fuar katılımıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin özgün teknolojik katma değeri yüksek teknoloji üretimine çok fazla ihtiyacı olduğu bu dönemde, IDEA4T markası ile Türkiye’yi yüksek teknoloji ürün geliştirme alanında dünya fuarlarında temsil etmek çok gurur verici. Geçen yıl Pakistan Ordusu’na Motor Test Sitemleri temin ederek attığımız adımla, yurt dışına teknolojik ürün ihracatımızı hızla büyütmeyi arzu ediyoruz. Bu amaçla SENSOR + TEST 2018 fuarına katılarak çok yerinde bir karar verdiğimizi gördük. Çeşitli ülkelere distribütörlük vermek istiyorduk bir süredir, fuarda umut vaad eden görüşmeler yaptık. Uzmanlaştığımız, yüksek teknolojili Ar-Ge ve Üretim Test Sistemleri geliştirme konusunda, Türk Savunma ve Otomotiv sanayisine önemli bir hizmet sunduğumuzu düşünüyorum. Özellikle yerli sanayinin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılayarak, ithal etmek yerine denk veya daha iyi kalitede yüksek teknolojinin yurtiçinde bizden temin edilebilmesini ve bu şekilde Türk ekonomisine katkıda bulunmayı misyon ediniyoruz.” dedi.