Dijitalleşmenin getirileri her ne kadar kullanıcılarına kolaylık sağlasa da siber saldırı tehditlerini de beraberinde getiriyor. Endüstri 4.0 ile birlikte Türkiye’de de hız kazanan dijitalleşme süreciyle birlikte siber güvenliğin önemi de her geçen gün daha fazla anlaşılıyor. Neredeyse her sektör için bir tehdit unsuru olan siber saldırıların 2018’deki durumunu ve 2019’daki etkilerini değerlendiren IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi, yaptığı açıklamada özellikle Ortadoğu Bölgesi göz önüne alındığında Türkiye’nin siber saldırıya uğraması en muhtemel birinci ülke olduğunun altını çizdi.

C Level yöneticilerinin siber saldırıları ajandalarında üçüncü sırada konumlandırdıklarını kaydeden Çiftçi, yöneticilerin olası bir tehdit karşısında sistemlerin bloke olması, veri kaybı vb. riskleri ‘Siber Sigorta’ ile teminat altına aldıklarını söyledi.

C LEVEL YÖNETİCİLER RİSKİN FARKINDA

Sigorta sektöründe 150 aracı kurumun faaliyet gösterdiğini belirten Çiftçi, sigorta sektörünün 2018 yılını 2017’ye kıyasla yüzde 18 büyüme ile 55 milyar TL ile kapattığını belirtti. 2019 yılında şirketlerin gündeminde Siber Sigorta olacağını da vurgulayan Çiftçi, birçok farklı danışmanlık şirketlerinin yaptıkları araştırmalara göre CFO, CIO ve CCO gibi C Level Yöneticilerin siber saldırı konusuna gereken önemi verdiklerini ve ajandalarında üçüncü sıraya taşıdıklarını sözlerine ekledi.

SİBER SİGORTALAR SALDIRILARI PÜSKÜRTECEK

Çiftçi yaptığı açıklamada, şu anda şirketlerin herhangi bir siber saldırı karşısında veri kaybı, bloke olan sistemler ve üçüncü şahıslar tarafından uğranacak tazminat gibi durumlarda tüm riskleri ‘Siber Sigorta’ ile teminat altına alabildiklerinin altını çizdi. Siber Sigorta’nın olası bir saldırı karşısında neler yapılabileceğinin avukatlık hizmetinden kaybedilen paranın nasıl geri alınabileceğine kadar tüm gereksinimlere cevap verdiğini belirten Çiftçi, bu sigortanın teminat içeriğinin oldukça yüksek olduğunun altını çizdi.