HSE Global, İş Sağlığı ve Güvenliği alanına getirilen yasal mevzuatın tüm bileşenlerini, uyarı verebilen web tabanlı teknoloji ile yönetebilecek iş yazılımı HSE Radar’ı piyasaya sundu. İSG faaliyetlerini raporlayan HSE Radar, firmaların ceza alma durumlarını gerçek veriler üzerinden anlık olarak bildiriyor. 

HSE Radar, kullanıcıları çeşitli uyarılar vasıtasıyla bilgilendiren ve yönlendirebilen, ISO 14001 ve OHSAS 18001 Yönetim Sistemleri ile uyumlu, modern yazılım teknolojileri kullanılarak geliştirilmiş web tabanlı bir iş yazılımı. Kullanıcı sayısı hızla artan HSE Radar, etkili bir denetim aracı olarak kullanıcılara İş Sağlığı ve Güvenliği konularında mevzuat açısından uyumsuzluk ya da eksikliklerini ve buna bağlı olarak ceza alma durumlarını Sanal Müfettiş uygulaması ile birlikte raporlayabilme imkanı sunuyor. Sahip olduğu özelliklerle üst yönetimi İSG faaliyetleri hakkında gerçek zamanlı olarak bilgilendiren ve “0 İş Kazası Projeleri”ne destek veren HSE Radar kurumların verimlilik ve karlılığını da artırıyor.

Kamu ve özel sektör kuruluşlarının, başta insan olmak üzere sahip oldukları kaynaklarının verimli kullanılmasına ve rekabet edebilir yapılara dönüşmesine doğrudan destek verecek, katma değeri yüksek yazılımlar üretme hedefinde olduklarını belirten HSE Global Genel Müdürü Çetin Uygun, şunları söyledi:
“Yeni ürünler üzerinde yapılan AR-GE çalışmaları ile inovasyonun ve devamlı gelişen özgün tasarımların, işletmelerin başarısında anahtar rol oynadığına inanarak yola çıktık. İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarını merkezi olarak yöneten, takip eden, denetleyen ve raporlayan, web tabanlı olması sebebiyle kurulum gerektirmeyen iş yazılımımız HSE Radar’ı 2016 yılında piyasaya sunduk. Sektörünün önde gelen firmaları tarafından hızlıca kabul gören HSE Radar, ikinci yılında 20 kurumsal müşteri ve 81.000 çalışan sayısına ulaştı. Ayrıca, HSE Global olarak 2018 yılının ilk ve en önemli konularından biri olan ve 1 Ocak 2018 itibariyle kullanımı zorunlu hale gelen E-Reçete uygulamasını da İşyeri Hekimleri’nin ücretsiz kullanımına sunduk.”
Uygun, personel bilgilerini herhangi bir insan kaynakları veri tabanından otomatik olarak güncelleme imkânı sunan HSE Radar’ın uzman ve güçlü saha tecrübesine sahip profesyonel bir kadro tarafından geliştirildiğini ve her sektörde güvenle kullanılabildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Çözümümüz, OHSAS 18001 ve yeni çıkacak olan ISO 45001 uyumlu olması sebebiyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarını desteklemektedir. HSE Radar, hem özel sektör hem kamu kuruluşları için internet bağlantısı olan tüm cihazlardan erişilebilen, kolay kullanılan, bulut tabanlı bir çözüm olma özellikleri sayesinde şirketlerin eksikliklerini kayıt altına almaya, denetlemeye ve raporlamaya imkan sağlıyor. Bu kapsamda Türkiye özelinde amacımız, Avrupa ve Dünya’daki yerimizi bu konuda en iyilerden biri olan Almanya seviyesine ulaştırmak diyebiliriz.”