Geçen yıl yurtdışı satışlarını 2106’ya nazaran ikiye katladıklarını açıklayan Erhan Çiftçi, ciro bazında da 2106’ya göre yüzde 50-60 civarında artış yakaladıklarını aktardı. “Firma olarak 2017 yılını mutlu kapattık” diyen Çiftçi, İnegöl 2. OSB’deki yeni tesislerinin inşaatını bu yıl tamamlamayı, 2019-2020’de de yeni fabrikaya taşınmayı planladıklarını açıkladı. 


1994 yılında Bursa İnegöl’de faaliyete başlayan Hizmet Him Makina, üretime başladığı günden itibaren kenar bantlama makineleri imalatı yapıyor. Başlangıçta masif uygulamaları yapan firma, daha sonra müşteri taleplerinin değişimine ayak uydurarak papel ve PVC kenar bantlama makineleri ile imalatına devam etti. Buna ilave olarak son yıllarda sektördeki ihtiyaca göre kapı ve pervaz sektörüne yönelik pervaz yapıştırma makinesi üreterek ürün portföyünü genişleten Hizmet Him, aynı zamanda kenar bantlama makinelerinin eğri kenar bantlama ve temizleme sistemlerini de üreterek mobilya sektörüne hizmet veriyor. 

,
Şu anda kenar bantlama makinelerinin tamamını üretmesinin yanı sıra kapı pervazı yapıştırma makinelerinde de Türkiye’de üretim yapan birkaç firmadan biri olduklarını açıklayan Hizmet Him Makina Genel Müdürü Erhan Çiftçi, “Ürün gamımızda 3 çeşit makine bulunuyor. Kenar bantlama ve eğri kenar bantlama üretimimiz de devam ediyor. L şeklinde pervazlarımızın yanı sıra U şeklinde bir pervaz üzerinde de bir çalışmamız olabilir” dedi. 


Şu anda yaklaşık 700 metrelik bir alanda üretim yaptıklarını ifade eden Çiftçi, “Büyümek için daha çok çalışana ve daha büyük üretim alanına ihtiyacım var. Fabrikamızı büyütmek üzere 2017’de girişimde bulunduk. İnegöl 2. OSB’den arazimizi aldık. Yeni tesisi 5 bin metrekarelik açık alanda 3 bin metrekare kapalı alan üzerine yapacağız. 2018 içinde inşaatımızı tamamlamayı planlıyoruz. 2019-2020’de yeni fabrikamıza taşınmak istiyoruz. Bu taşınmayla birlikte üretim kapasitemizde de iki katına yakın bir artış olacak. Bu yatırımla birlikte yeni makine çeşitlerinin üretimine başlayıp piyasa süreceğiz” bilgisini verdi.
2017 yılında yurtdışı satışlarını 2106’ya nazaran ikiye katladıklarını açıklayan Çiftçi, ciro bazında da 2106’ya göre yüzde 50-60 civarında artış yakaladıklarını aktardı. “2017 yılını mutlu kapattık” diyen Çiftçi, “İhracatımız yükselme trendine girdi. 2018 yılında yurtdışına daha çok ağırlık vereceğiz. Yeni pazar olarak Güney Amerika’ya giriş yaptık. Görüşmelerimizin ardından satış aşamasına geldik. İhracata odaklı olacağız” şeklinde konuştu.