Fritz Henkel’in 26 Eylül 1876’de iki ortak ile birlikte silikat esaslı bir deterjan pazarlamasıyla birlikte kurulan Henkel markası, 140 yıldan fazladır faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle yapıştırıcı sektöründe Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri ile küresel ölçekte öncü bir firma halini alan Henkel, 2018 yılında ortalama 20 milyar Euro satış ve 3,5 milyar Euro faaliyet kârı bildirerek sektördeki yerinin sağlamlığını bir kez daha kanıtladı. İnovatif çalışmaları ve sürdürülebilir yenilikçi çözümleri ile müşterilerine ayrıcalıklı hizmetler sunan markanın yönetim kurulunda değişiklik meydana geldi. Buna göre, Henkel’in İnsan Kaynakları Başkan Yardımcılığı görevine Kathrin Menges yerine Sylvie Nicol geldi. Bir nevi koltuk devri yaşanan Henkel’de Menges, kişisel sorunlarından ötürü mevcut bulunduğu pozisyonundan ayrıldı ancak halen Henkel Yönetim Kurulu’nun bir üyesi.

Henkel Hissedarlar Komitesi ve Danışma Kurulu Başkanı Dr. Simone Bagel-Trah, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada 1999 yılından bu yana Henkel bünyesinde çalışan Menges’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve kendisinden sonra koltuğunu dolduracak kişiyi yetiştirdiğini dile getirdi.

SYLVIE NICOL KİMDİR?

Nicol, 1996 senesinde ESCP Europe Business School’dan mezun olmuştur. Profesyonel çalışma hayatına Henkel Fransa’da başlayan Nicol, burada ilk olarak Beauty Care İş Birimi’nin Pazarlama Departmanı’nda görev almıştır. 2010’da Henkel bünyesinde Kurumsal Başkan Yardımcısı görevine gelen Nicol, yine aynı dönemde Fransa Beauty Care Retail’in Genel Müdürlüğü görevini de üstlendi. Henkel’in Düsseldorf’taki merkezine 2013 yılında geçiş yapan Nicol, burada Beauty Care İş Birimi’nde insan kaynakları sorumlusu olarak görev yaptı. 2018’den bu yana Küresel İnsan Kaynaklarından Sorumlu Kurumsal Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nicol, Henkel’in İnsan Kaynakları Başkan Yardımcılığı görevine geldi.