Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nübitirdikten sonra İngiltere Birmingham Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okuyan ve yine aynı üniversitede MBA’ini tamamlayan Hasan Alemdar; iş yaşamına 1991 senesinde BMC firmasında Marka Müdür Asistanı olarak adım attı. 1 sene sonra Henkel’deki kariyer yolculuğu başlayan Alemdar, 1992 – 1998 seneleri arasında Deterjan Bölüm Satış Departmanı’nda çeşitli yöneticilik pozisyonlarında yer  aldı. 1998 – 1999 senelerinde Türkiye’de ilk defa  Schwarzkopf & Henkel Beauty Care Bölümü’nün kuruluşunu yönetti. Alemdar, 1999 – 2002 seneleri arasında, Henkel’in merkezi olan Düsseldorf’ta, Global Müşteriler Yöneticisi (Global Accounts Manager) olarak görev aldı. 2002’de Türk Henkel Beauty Care Genel Müdürlüğü’ne atandı. 2005’ten itibaren genel müdürlük görevine ek olarak Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörlüğü’nü üstlendi. 2008 – 2010 yılları arasında ayrıca Mısır Genel Müdürlüğü’nü de yürüttü. Ocak 2010’da Türk Henkel Beauty Care Genel Müdürlüğü ve Schwarzkopf & Henkel Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörlüğü’nün yanı sıra Schwarzkopf Profesyonel (Kuaför Ürünleri Bölümü), Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörlüğü görevlerini de ica etti.

Ocak 2012 tarihinde Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Hasan Alemdar, Nisan 2018 itibariyle Henkel Beauty Care, Türkiye, İsrail, İran ülke yönetimi ve Orta Doğu Afrika Bölgesi Satış’tan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Hasan Alemdar, Ekim 2020 itibariyle, Henkel Beauty Care Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine atanarak bölgenin toplam  sorumluluğunu üstlenmiş olacak. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Alemdar, 55 yaşında olup, evli ve bir kız çocuk babasıdır.