GYİAD’ın yeni dönem yöneticilerini seçmek için düzenlediği 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün tamamlandı. Yeni yönetim kadrosunun belirlendiği toplantıda derneğin yeni Başkanı Fuat Pamukçu oldu. Pamukçu seçimin ardından yaptığı konuşmada ilk olarak GYİAD’ın istihdam, eğitim, ulusal ve uluslararası ilişkiler ile kişisel gelişim konularına ağırlık vermesi için çalışacağını belirtti.

GYİAD’a 2009 yılından beri üye olan Pamukçu, derneğin Yiğit Savcı’nın Başkanlığındaki 16. döneminde Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini üstlenen Pamukçu, bir yandan da GYİAD Dijital Çalışma Grubu Başkanlık görevini de yürütüyordu. 

“ENFLASYONLA ÇARPIŞIYORUZ”

Seçimin ardından konuşma yapan Fuat Pamukçu, Yiğit Savcı’dan devraldığı Başkanlık göreviyle birlikte GYİAD’ı daha ileriye taşımak için çalışacaklarının altını çizdi. Ekonomiye dair görüşlerini de yaptığı konuşmada aktaran Pamukçu, herkes tarafından bilinen ekonomik açıdan zorlu süreçler yaşandığını, bundan süreçten ancak ve ancak katma değerli üretim ve ihracat yaparak çıkılacağını söyledi. İşsizlik, yüksek enflasyon ve kur dalgalanması gibi reel sektörün en sıkıntılı olduğu durumlarla çarpıştıklarını ancak bunların hepsinin üstesinden gelinebileceğini belirten Pamukçu, “Üretirsek kazanacağız.” açıklamasında bulundu.

YENİ PROJELER YOLDA

Yeni dönem yönetim kadrosu olarak mevcut çalışmalara ek olarak akademi, dijital ve kadın istihdamı konusundaki çalışmalara ağırlık vereceklerini aktaran Pamukçu, Anadolu’da ve yurt dışında birçok farklı proje planlandığını, bunlar için yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi.