Ürettiği kimyevi ürünlerle 23 yıldır kimya endüstrisine katkı sağlayıp birçok sektöre hizmet veren GREEN Chemicals A.Ş., sürekli yaptığı Ar-Ge yatırımları ile ürün ve hizmet sahalarını genişleterek, hem kapasitesini hem de cirosunu artırmaya devam ediyor. Ürettiği kimyasalların oluşturduğu 1 Milyar Doları bulan pazarda, Yüzde 2 – 3 oranında pazar payı elde eden firma; 2018 yılında da Yüzde 30 büyüme hedefliyor. 

Merkezi ve üretim tesisleri Gebze’de 12 bin metrekarelik alana kurulu olan; su şartlandırma, jeotermal, gaz, petrol, yapıştırıcı, maden, metal yüzey işlem, atık su ve endüstriyel su şartlandırma kimyasalları üreten firma, yıllık 50 bin tonluk üretim ve 7 bin paletlik depolama kapasitesiyle uluslararası arenada hizmet veriyor. Aynı zamanda, 2017 yılında Türkiye’nin 411. Ar-Ge merkezi ünvanını alan firma, 2018 yılına da yeni proje ve yatırım hedefleriyle girdi.

HEDEF 25. YILDA İLK 1.000 FİRMA ARASINA GİRMEK
Firmayla ilgili rakamsal bilgiler veren GREEN Chemicals A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Cengiz AY; su şartlandırma, atık su şartlandırma, petrol ve gaz, yapıştırıcı, metal yüzey işlem, maden, jeotermal ve endüstriyel su şartlandırma otomasyonu olmak üzere 8 farklı ürün grubunda yaklaşık bin 200 kalem kimyasal ürettiklerini belirtti. Cengiz AY ayrıca; geçen yıl 16 Milyon Dolar civarında bir ciro elde ettiklerini söyleyerek, 2018’de Yüzde 30 büyüme hedefiyle bu rakamın yaklaşık 21 Milyon Dolar olmasını beklediklerini kaydetti.
Öncelikli olarak; firmanın 25. yılını kutlayacakları 2020 yılına geldiklerinde; Türkiye’nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasına girmeyi hedeflediklerini söyleyen Cengiz AY; ihracata önem vererek; 35 ülkeye kimyasal hammadde ihraç ettiklerini, oluşan 1 Milyar Dolarlık pazardan da Yüzde 2 ile 3 arasında bir pay elde ettiklerini sözlerine ekledi.

KAZANÇTA ASLAN PAYI SU KİMYASALLARININ
Üretiminin Yüzde 15’ini Avrupa ve çevre ülkelere ihraç eden GREEN Chemicals A.Ş. ayrıca Kuzey Afrika, Güney Amerika, İran, Irak, Arap Yarımadası ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere toplamda 35 ülkeye ihracat yapıyor. 300’e yakın personeli, 25 bayisi olan firma; cirosunun Yüzde 65’ini su kimyasalları, Yüzde 20’sini metal kimyasallarından, Yüzde 15’lik kısmını da yapıştırıcı, petrol ve rafineri alanlarından elde ediyor.