Türkiye’nin ilk yerli ve milli endüstriyel PLC üreticisi olduklarını vurgulayan GMT Endüstriyel Elektronik Satış ve Pazarlama Müdürü Osman Engin Karayer, yüzde 100 tasarım ve üretim teknolojisine sahip olduklarının altını çizdi.

AMAÇ SORUNSUZ HABERLEŞME

Yerli sermaye ile 2014 yılında 30 yılı aşkın endüstriyel otomasyon tecrübesiyle kurdukları GMT Endüstriyel Elektronik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, Türkiye’nin ilk tasarım ve üretim konusunda yüzde 100 yerli PLC’sini üretiyor. Konuya ilişkin ST Otomasyon Dergisi’ne verdiği röportajda Karayer, amaçlarının PLC’ler ile üretimini yaptırdıkları ürünlerin sorunsuz bir şekilde haberleşmelerini sağlayacak alt yapının oluşturulması olduğunu dile getirdi.

AKILLI RÖLE YOLDA

Teknolojiyi takiben tamamen yerli üretim yaptıklarının bir kez daha altını çizen Karayer, katma değeri en yüksek ürünlerinin Türkiye’de tamamen yerli şekilde ürettikleri PLC’ler olduğunu belirtti. Ürettikleri PLC’lerin tüm donanım ve yazılımlarının kendi Ar-Ge merkezleri tarafından geliştirildiğini vurgulayan Karayer, PLC’yi sadece satan değil, tasarımını ve üretimini de yapan, konuya ilişkin know-how sahibi olan bir firma olduklarını dile getirdi.

2019 yılı gündemlerine ilişkin de açıklamalar yapan Karayer, hitap ettikleri pazarlarda kendilerine yeni kapılar açacağını umduklarını dile getiren akıllı rölelerini piyasaya sürmek için çalıştıklarını söyledi ve ekledi “Bu akıllı röleler, birtakım özellikleri bakımından küresel rakiplerimizde bulunan rölelerden bile artı özelliklere sahip olacak.”

BU TOPRAKLARDAN DÜNYA MARKASI ÇIKARTACAĞIZ

İhracata verdikleri önemi 2019 yılında daha da arttıracaklarını belirten GMT Endüstriyel Elektronik Satış ve Pazarlama Müdürü Osman Engin Karayer, beş yıllık bir firma olmalarına rağmen 12 ülkeye birden ihracat yaptıklarının altını çizdi. Karayer, “Yurt dışı pazarındaki başarı yurt içi pazarındaki başarıdan geçer.” dedi.
Karayer son olarak “Bulunduğumuz coğrafya teknoloji geliştiren bir yer değil ancak biz GMT olarak geliştirdiğimiz teknolojiler ile bu topraklardan çıkmış bir dünya markası yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.