Devlet desteklerinin yeterince verilmesi durumunda dünyadaki rakiplerini geçebileceklerini kaydeden   Gedikli; "Devlet sağ olsun destek veriyor; ihracat yapan firmalara bu desteklerini artırırsa iddialı konuşuyorum firmamı dünyada ilk sıraya taşırım" dedi.

Globmac Makine Firma Sahibi Kadir Gedikli, 28 ülke de anahtar teslim tesis kurabilmenin başarısını ‘‘Bir kişi bir firmayı tek başına asla yürütemez.’’ diyerek ekip çalışmasına bağlıyor. Gedikli ‘’2017 nasıl geçti derseniz? Benim için muazzam geçti. Neden iyi geçti derseniz; güçlü bir ekonomi ortaya çıktı.’’ dedi.
Globmac Makine’nin faaliyetlerini anlatan Gedikli, beton, parke ve bims yapı elemanlarını imal eden makinalar yaptıklarını, tesisleri devir aldıklarını en küçük tesislerinin yaklaşık 5 bin metrekare, en büyük tesislerinin ise 15 bin metrekare olduğunu belirtti. "Bunlar teferruatlı tesisler ve bize ciddi bir imalat yükü var" diyen Gedikli, ‘’Bunun arkasında durabilmek için de sağlam bir Ar-Ge departmanına sahibiz.  Projeleri tek tek analiz ederek gerçekleştiriyoruz. Sadece bir kaynak atıp, üzerine boya atıp tamam biz makina yaptık demiyoruz. Bu işi, pazarda söz sahibi olabilmek için bütün avantajlarını ve dezavantajlarını göz önünde bulundurarak sürdürüyoruz. Yurtdışı işlerde kendimize rakip olarak gördüğümüz tek ülke Almanya.’’ dedi. Genç ve yeni girişimci olan Gedikli, hedefleri doğrultusunda şu açıklama da bulundu. ‘’Devletimiz destekler veriyor sağ olsun; ihracat yapan firmalara bu desteklerini artırırsa iddialı konuşuyorum firmamı dünyada ilk sıraya taşırım. Bununla ilgili sıkıntım yok. Biz Almanların yaptığı makinanın aynısını yapabiliriz ama bunu yapabilmemiz için şu anki bulunduğumuz şartların da biraz daha iyileştirilmesi lazım. Devlet kredi veriyorsa, ihracat firmalarına biraz daha esneklik gösterilmesi lazım. 2017 nasıl geçti derseniz? Benim için muazzam geçti. Neden iyi geçti derseniz; güçlü bir ekonomi ortaya çıktı.’’